• Angela Merkel a ținut ultimul său discurs de Anul Nou către naţiune în calitate de cancelar german că 2020.
  • „Teoriile conspiraţiei nu sunt doar false şi periculoase, ci sunt şi cinice şi crude”, a spus Angela Merkel.

Coronavirusul este ultima bătălie a Angelei Merkel. Cancelarul german a oferit ultimul său discurs de Anul Nou, un mesaj emoționat care s-a axat doar pe lupta cu noul virus.

„Nu cred că exagerez când spun că niciodată în ultimii 15 ani nu am trăit cu toții un an atât de dificil – și niciodată nu am întâmpinat noul an cu atât de multă speranță, în ciuda tuturor preocupărilor noastre și a unui anumit scepticism”, a spus Merkel.

„Un an care ne-a tăiat respiraţia”, spune Merkel

„Ce an am avut! În 2020, am avut ceva ce a venit peste noi, fără să ne aşteptăm. Un virus necunoscut care ne-a invadat trupurile şi vieţile…Ca societate, nu trebuie să uităm câţi oameni au pierdut persoane dragi fără să poată fi alături de ele în ultimele ore de viaţă. Să facem o pauză și să plângem…Teoriile conspiraţiei nu sunt doar neadevărate şi periculoase, sunt şi cinice şi crude pentru oamenii care au pierdut fiinţe dragi”, a adăugat cancelarul german.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

Cancelarul german a spus totuşi că începutul vaccinării împotriva COVID-19 a face din 2021 un an al speranţei.

Merkel, care a condus Germania şi Uniunea Europeană prin criza financiară din 2008, criza datoriilor greceşti un an mai târziu şi criza migranţilor în urmă cu cinci ani, a condamnat mişcările de protest împotriva măsurilor de carantină  şi a spus că se va vaccina când dozele sunt disponibile pe scară largă.