Angela Merkel, „şocată“ de „catastrofa“ generată de inundaţii în Germania. Reacția cancelarului german

Sursa foto: Profimedia
  • Angela Merkel este „șocată“ de „catastrofa“ generată de inundații în Germania.
  • Cel puțin 42 de oameni au murit în Germania, din cauza inundațiilor.
  • Angela Merkel: Sunt îndurerată de pierderile de vieţi omeneşti generate de această catastrofă.

Cancelarul Angela Merkel s-a declarat „şocată”, joi, de „catastrofa” generată de inundaţii în Germania, unde bilanţul victimelor este de cel puţin 42 de morţi, iar zeci de persoane sunt dispărute.

Sunt şocată de informaţiile care mi-au fost comunicate, despre zone care sunt în totalitate sub ape. Vom face tot posibilul pentru a găsi persoanele dispărute„, a declarat Angela Merkel, aflată în vizită oficială în SUA.

Sunt îndurerată de pierderile de vieţi omeneşti generate de această catastrofă“, a adăugat Angela Merkel, conform publicaţiei Die Welt.

Cel puţin 42 de persoane au murit, iar alte câteva zeci sunt date dispărute din cauza inundaţiilor produse în urma ploilor torenţiale din vestul Germaniei, au anunţat autorităţile locale, potrivit publicaţiei Süddeutsche Zeitung şi site-ului Tagesspiegel.de.

Inundaţiile s-au produs în landurile Renania de Nord-Westfalia şi Renania-Palatinat. Cele mai grave probleme sunt la periferia oraşului Köln şi în localităţile Eifel, Ahrweiler, Rheinbach bei Bonn, Werdohl şi Altena.

Armin Laschet, premierul landului Renania de Nord-Westfalia şi liderul Uniunii Creştin-Democrate (CDU), partidul cancelarului Angela Merkel, s-a deplasat în zonele afectate de intemperii. „Localităţile şi persoanele afectate nu vor fi lăsate singure„, a declarat Armin Laschet, candidatul CDU la postul de cancelar în scrutinul parlamentar din septembrie.

Aproximativ 200.000 de persoane au rămas fără electricitate din cauza intemperiilor. Uniunea Europeană a anunţat că ar putea aloca fonduri de urgenţă regiunilor germane afectate de intemperii.