• Angela Merkel e deranjată de atitudinea germanilor la vestea că restricțiile se vor remedia
  • Merkel este de acord cu ridicarea restricțiilor, dar insistă că trebuie să fie făcută cu precauție
  • Cancelarul german le recomandă conaționalilor să trateze cu inteligență următoarea perioadă

Dacă ești curios ce o mai supără pe Angela Merkel, află că germanii, în opinia cancelarului, s-au relaxat prea repede în privința măsurilor de carantină. Cancelarul blamează autorităţile locale pentru că au ridicat prea multe restricţii dintr-o dată.

Angela Merkel îți explică ce o nemulțumește, după ce relaxarea măsurilor de carantină a început luni în Germania, după o lună de carantină: „Ar fi păcat să fim pedepsiţi de speranţe premature. Să tratăm toţi cu responsabilitate următoarea fază a pandemiei, inteligent şi cu precauţie. Este o călătorie lungă, nu putem rămâne fără putere şi suflu prea devreme“.

„Trebuie să ne pregătim, în spiritul solidarităţii europene, să creştem semnificativ contribuţia la bugetul european pentru o perioadă de timp, pentru că toţi ne dorim ca toate statele UE să fie capabile să îşi revină economic“, a mai menționat cancelarul.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
EMMA STONE ÎȘI DEZVĂLUIE NUMELE REAL
CE FACEM CU POLUAREA?
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ

Angela Merkel e fermă pe poziție când vine vorba de aşa-numitele „coronabonduri“, un instrument financiar cerut mai ales de Spania şi Italia, care vor ca povara financiară provocată de coronavirus să fie suportată de toate statele membre UE, nu doar de cele mai afectate.