Angela Merkel: Va fi „foarte dificil” ca UE să aplice măsurile de reducere a poluării

Foto: Hepta
  • Angela Merkel a îndemnat cetăţenii europeni să se concentreze pe „noile oportunităţi de pe pieţe, pe noile tehnologii şi pe noile oportunităţi de lucru” apărute în contextul tranziţiei ecologice.
  • Comisia Europeană a prezentat în decembrie 2019 Pactul Verde european.
  • Proiectul prevede reducerea emisiilor de dioxid de carbon cu 55% până în 2030 şi atingerea neutralităţii climatice până în 2050.

Cancelarul în exerciţiu al Germaniei, Angela Merkel, a afirmat joi că va fi „foarte dificil” pentru Uniunea Europeană să ajungă la un acord pentru aplicarea Pactului Verde european, în scopul protejării climei, informează agenţia Associated Press.

„Eu anticipez că va fi o treabă foarte dificilă să fie adoptat acest Pact Verde. Eu nu voi mai fi în funcţie, dar voi urmări atent cât de departe va merge abilitatea pentru compromis”, a afirmat Angela Merkel, în cursul unei vizite în Spania, unde a primit distincţia „Carlos al V-lea” din partea regelui Felipe al VI-lea. Angela Merkel este la finalul mandatelor de cancelar al Germaniei, urmând să se retragă după ce partidele parlamentare vor forma o nouă coaliţie guvernamentală.

Angela Merkel a îndemnat cetăţenii europeni să se concentreze pe „noile oportunităţi de pe pieţe, pe noile tehnologii şi pe noile oportunităţi de lucru” apărute în contextul tranziţiei ecologice.

Comisia Europeană a prezentat în decembrie 2019 Pactul Verde european, care prevede reducerea emisiilor de dioxid de carbon cu 55% până în 2030 şi atingerea neutralităţii climatice până în 2050. Pentru a fi aplicate, măsurile, care prevăd obiective stricte în industrie şi în sectorul transporturilor, vor trebui negociate şi aprobate de Parlamentul European şi de Consiliul Uniunii Europene.