Angela Merkel va propune relaxarea restricţiilor în Germania: „Trebuie să avansăm pas cu pas”

angela-merkel Foto: Profimedia
  • Germania se pregăteşte să relaxeze restricţiile legate de pandemie
  • Angela Merkel va propune şefilor de regiuni să relaxaze restricţiilor privind contactele sociale
  • Angela Merkel: „Ieşim dintr-o perioadă lungă de blocare şi acum trebuie să avansăm pas cu pas

Germania se pregăteşte să relaxeze restricţiile legate de pandemie şi să redeschidă anumite afaceri, mizând pe milioane de teste pentru a încerca să evite un al treilea val de contaminare.

Cancelarul german Angela Merkel va propune, miercuri, şefilor de regiuni să relaxaze restricţiilor privind contactele sociale, începând cu 8 martie, relatează Le Figaro.

Merkel a recunoscut că populaţia doreşte cu „înflăcărare” întoarcerea la o viaţă normală, potrivit participanţilor la o şedinţă parlamentară, care a avut loc marţi.

Ieşim dintr-o perioadă lungă de blocare şi acum trebuie să avansăm pas cu pas”, a spus Merkel, potrivit aceloraşi surse.

De luni, 8 martie, vor fi posibile întâlnirile între „două gospodării”, dar nu vor depăşi în total cinci persoane, copiii sub 14 ani nefiind incluşi, potrivit unui proiect. Până acum, contactele între gospodării trebuiau limitate la o singură persoană din afară.

În ultimele săptămâni, Germania a autorizat treptat redeschiderii şcolilor după două luni în care au fost închise. De asemenea, de luni, saloanele de coafură au fost deschise.

Strategia de redeschidere a ţării se va baza pe testarea masivă cu teste rapide. Scopul este ca până la începutul lunii aprilie întreaga populaţie să se poată testa în mod regulat şi gratuit. Tot personalul şcolilor şi grădiniţelor, precum şi elevii, vor primi, de asemenea, teste antigene gratuite în fiecare săptămână.

Numărul de cazuri a crescut cu 3.943, în 24 de ore, în Germania, potrivit datelor de la Institutul de Supraveghere a Sănătăţii Publice REQUIS marţi, în timp ce numărul morţilor a depăşit pragul total de 70.000 în acest weekend.