Angela Merkel va fi primită de Joe Biden la Casa Albă, pe 15 iulie

Sursa: Profimedia
  • Cancelarul german Angela Merkel va vizita SUA și se va întâlni cu Biden pe 15 iulie
  • În cadrul vizitei, cei doi lideri vor discuta aspecte precum pandemia și schimbările climatice
  • Întâlnirea are loc pe fondul tensiunilor legate de gazoductul Nord Stream 2

Angela Merkel va fi primită de Joe Biden la Casa Albă pe 15 iulie, a anunțat un purtător de cuvânt al președintelui american.

Cancelarul german Angela Merkel va vizita SUA și se va întâlni cu Biden pe 15 iulie.

Vizita, în cadrul căreia cei doi lideri vor discuta aspecte precum pandemia și schimbările climatice, are loc pe fondul tensiunilor legate de gazoductul Nord Stream 2.

Nord Stream 2, gazoductul care va transporta gaze naturale rusești în Germania, începe câteva operațiuni de testare vineri, la doar câteva zile după ce guvernul SUA a recunoscut că proiectul va fi finalizat în ciuda eforturilor de blocare a acestuia.

SUA negociază acum cu Germania pentru a limita modul în care sistemul energetic al Europei va fi dependent de Rusia după finalizarea conductei, potrivit secretarului de stat american Antony Blinken, citat de Bloomberg.

Preşedintele american, Joseph Biden, se află în prezent în Marea Britanie, pentru summitul G7. În următoarele zile, Joseph Biden se va deplasa în Belgia, pentru summitul NATO şi pentru o reuniune cu liderii Uniunii Europene.

Pe 16 iunie, Joseph Biden se va întâlni în oraşul elveţian Geneva cu preşedintele Rusiei, Vladimir Putin.

Relaţiile dintre Statele Unite şi Germania au fost marcate de disensiuni puternice în timpul mandatului preşedintelui Donald Trump.

Joseph Biden intenţionează să relanseze relaţiile Statelor Unite cu partenerii europeni.