• Germania va vaccina 10 milioane de oameni împotriva Covid-19 până la sfârşitul lunii martie
  • Germania, cât şi Uniunea Europeană, au fost criticate în ceea ce priveşte gestionarea campaniei de vaccinare
  • Merkel a spus că orice vaccin care a obţinut aprobarea Agenţiei Europene pentru Medicamente va fi binevenit în Germania

Germania va vaccina 10 milioane de oameni împotriva Covid-19 până la sfârşitul lunii martie, a anunţat Angela Merkel, relatează Reuters.

Germania, cât şi Uniunea Europeană, au fost criticate în ceea ce priveşte gestionarea campaniei de vaccinare, făcându-se referire la ritmul accelerat al vaccinării din ţări precum Marea Britanie, Israel sau Statele Unite.

Printre motivele pentru care Uniunea Europeană a întârziat startul campaniei de vaccinare a fost decizia de a nu urma Marea Britanie, care a aprobat de urgenţă vaccinul de la Pfizer – BioNTech. Angela Merkel a spus că a fost decizia corectă, având în vedere că trebuia menţinută încrederea cetăţenilor.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Chiar şi în cel mai pesimist scenariu, în cazul în care nu mai sunt aprobate alte vaccinuri, Germania ar putea să ofere prima doză întregii populaţii adulte până la sfârşitul verii, a mai spus Merkel.

În urmă raportului privind vaccinul rusesc Sputnik V, care a avut rezultate bune în cadrul studiilor clinice, Merkel a spus că orice vaccin care obţine aprobarea Agenţiei Europene pentru Medicamente va fi binevenit în Germania.

„Am vorbit cu preşedintele rus despre acest lucru, am văzut astăzi date bune despre vaccinul rus”, a mai spus ea.