• Ieri s-au deschis în interior toate localurile din Londra
  • Marea Britanie are peste 2000 de infectări COVID cu tulpina indiană
  • Următoarele măsuri de relaxare pentru Londra sunt programate pe 21 iunie

Anglia face încă un pas spre libertate. S-au redeschis pub-urile, cafenelele și restaurantele în interior, după aproape patru luni în care au fost închise.

„Este palpitant mai mult decât orice. Cu siguranță un pic de neliniște, doar pentru a vă asigura că totul este gata și gata la timp, dar mai multă emoție decât orice. A trecut mult timp de la blocare, așa că suntem cu toții fericiți că ne-am întors și vrem să gătim niște mâncăruri bune.”, a precizat Andy Frantzekos, chef bucătar.

Managerul unui local londonez spune că devenise ceva normal să aibă spațiul interior din restaurant doar pentru el și pentru angajați. E încântat că revin clienții și că restricțiile s-au mai liniștit.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

„A fost bine. Lockdown-ul a afectat diferiți oameni în moduri diferite. Este destul de amuzant, am fost obișnuiți să avem interiorul cafenelei pentru noi și toți ceilalți să stea afară. Dar este atât de bine să ai oameni înapoi, este atât de bine.”, a precizat acesta.

Tulpina indiană amenință Marea Britanie

Chiar dacă măsurile s-au relaxat de ieri, numărul cazurilor de infectare cu tulpina indiană a ajuns la 2323 în Marea Britanie. Ministrul britanic al Sănătății anunță că 86 de autorități locale au raportat recent peste cinci cazuri confirmate cu forma contagioasă indiană de Corona Virus. Mutația din India este de așteptat să devină dominantă în Marea Britanie, în următoarele zile, spun specialiștii.

„Acum există 86 de autorități locale în care există cinci sau mai multe cazuri confirmate. Următorul cel mai mare caz de îngrijorare este Bedford, unde suntem în creștere, testând.”, a declarat ministrul Sănătății.

Următoarea fază a redeschiderii Marii Britanii este programată pentru 21 iunie, când restricțiile rămase vor fi eliminate. Premierul britanic este așteptat să amâne anunțul privind renunțarea la distanțarea socială, scrie presa din Regat.
Boris Johnson a avertizat că o creștere mare a cazurilor de COVID-19, însă, ar putea elimina aceste planuri.