• Toată lumea este în grevă.
  • Marea Britanie este paralizată: aeroporturi, căi ferate, autostrăzi, oficii poştale, spitale, nimic nu mai funcţionează.
  • Ministrul de Interne i-a avertizat pe oameni să se gândească de două ori, înainte de a pleca la drum.

Situaţia a născut un cuvânt nou, o fuziune între „grevă”, grevă şi „Crăciun”. Este un Strikemas (fuziune între grevă, grevă şi Crăciun, Crăciun). Toată lumea este în grevă, iar Marea Britanie este paralizată: aeroporturi, căi ferate, autostrăzi, oficii poştale, spitale, nimic nu mai funcţionează.

Ultimii care au anunţat că vor lua pauză de muncă sunt oficialii de frontieră de pe aeroporturi, adică tocmai cei care controlează paşapoartele: vor lovi între Crăciun şi Revelion, pentru a produce pagube maxime traficului aerian.

Rezultatul va fi anularea multor zboruri: se estimează că vor fi implicaţi 600.000 de pasageri, care sperau într-o vacanţă de Crăciun.

Recomandări

CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
LA VREMURI NOI, ROȚI NOI
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
CÂT DE SUSTENABILĂ E AFACEREA TA?
TAYLOR SWIFT, CRITICATĂ DUR DE COURTNEY LOVE
UPT SCHIMBĂ EDUCAȚIA PRIN TEHNOLOGIE

Ministrul de Interne i-a avertizat pe oameni să se gândească de două ori, înainte de a pleca la drum. Practic, fiecare zi din decembrie va fi afectată de un fel de grevă, care implică peste un milion de muncitori.

Lucrătorii din traficul de autostrăzi se vor abţine de la muncă săptămâna viitoare, în acelaşi timp cu două zile de grevă feroviară. Trenurile vor opri din nou chiar în preajma Crăciunului, între 24 şi 27 decembrie.