• Proprietarii de animale trebuie să aibă acordul tuturor vecinilor limitrofi
  • Amenda pentru lipsa acordului este cuprinsă între 800 şi 1.000 de lei
  • O femeie din Timișoara se judecă cu primăria pentru a schimba regula

Dacă iubeşti câinii, pisicile şi alte animale de companie, dar stai la bloc, asta reprezintă o problemă în Timișoara. Există o lege care spune că ai nevoie de acceptul tuturor vecinilor ca să ții în casă un animal de companie. Unii s-au mutat la casă din cauza asta. O femeie a dat primăria în judecată și a câștigat în prima instanță, acum se implică și noul primar Dominic Fritz.

Nu poţi să deţii un număr nelimitat de animale. Sunt de acord. Eu nu am contestat chestia asta. Sunt de acord şi că am nevoie de acordul celorlalţi proprietari jumătate plus unul. Şi asta absolutamente OK. Dar nu limitroful să spună: Nu, că nu vreau eu. Nici măcar nu trebuie să justifice.”, a spus Odeta Onete, proprietar de câini.

Bineînţeles că fiecare, în casa lui, în apartamentul lui, trebuie să aibă dreptul să aibă animale de companie. Dacă ai o pisică, e o absurditate să trebuiască să ceri acordul vecinilor. Pe de altă parte, bineînţeles că şi fiecare om are dreptul să trăiască în linişte. Aşa că trebuie să găsim un regulament care împacă amândouă nevoile.”, a spus Dominic Fritz, primarul Timișoarei.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT