• Coreea de Nord și Coreea de Sud au organizat luni evenimente contrastante pentru a marca aniversarea armistițiului.
  • Coreea de Nord a publicat o poză cu Kim Jong Un, înconjurat de generalii care țineau în mâini pistoale.
  • În ciuda faptului că în Coreea de Nord a fost raportată prima infecție cu Covid-19, nimeni nu a purtat mască.
  • În același timp, în Coreea de Sud, veteranii de război au respectat distanțarea socială și au participat la un eveniment în timpul căruia un general a descris războiul drept „o mare tragedie în istorie“.

Coreea de Nord și Coreea de Sud au aniversat luni împlinirea a 67 de ani de la armistiţiul încheiat în 1953, dar în cadrul unor ceremonii separate. În Coreea de Nord, Kim Jong Un a pozat înconjurat de generali care țineau pistoalele „ca niște gangsteri“, scrie Daily Mail. Fotografia de grup arată că nu au ținut cont de măsurile impuse de epidemia de Covid-19, masca de protecție nefiind purtată de niciunul dintre ei, chiar dacă în cursul weekendului a fost anunțat primul caz de îmbolnăvire cu noul coronavirus în Coreea de Nord.

Kim a fost cel care le-a înmânat pistoalele zecilor de generali și ofițeri superiori, care au jurat loialitatea față de lider. „Participanții au ținut sus pistoalele și eu făcut promisiuni ferme că vor lupta pentru Kim Jong Un cu prețul vieții“, a informat Agenția Centrală de Știri din Coreea.

În contrast, în Sud, veteranii, cu măștile de protecție pe față, au marcat evenimentul cu o ceremonie în care a fost respectată distanțarea socială și care le-a omagiat eforturile, numită „Zile de glorie“. În plus, pe un ecran au fost proiectate imagini cu reconstituirea dramatică a războiului, pe alocuri fiind introduse interviuri cu veterani străini şi mesaje de susținere din partea liderilor actuali ai ţărilor care au sprijinit Sudul în timpul conflictului, între care Donald Trump şi Emmanuel Macron.

Recomandări

SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
JILL BIDEN A SCRIS O CARTE PENTRU COPII

Kim Jong Un: „Nu va mai exista război pe acest pământ“

Kim Jong Un a spus că nu consideră că țara sa va mai trebui să lupte în războaie, deoarece arsenalul său nuclear îi garantează siguranța, scrie CNN. „Cu arsenalul nostru nuclear de încredere și eficient, nu va mai exista război pe acest pământ, iar siguranța și viitorul țării noastre vor fi asigurate pentru totdeauna“, a spus Kim într-un discurs.