• ANMDMR a eliberat autorizația de distribuție angro Institutului Cantacuzino
  • Centrul național de stocare a vaccinurilor împotriva COVID-19 este din acest moment complet autorizat și avizat
  • „Pe data de 26 decembrie 2020 Institutul Cantacuzino va recepționa prima tranșă simbolică de 10.000 de doze ale vaccinului dezvoltat de BioNTech și Pfizer

Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR) a eliberat autorizația de distribuție angro Institutului Național de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”.

„Această autorizație se eliberează în vederea distribuției medicamentelor cu autorizație de punere pe piață, în statele membre ale Spațiului Economic European. Ca urmare a primirii autorizației din partea ANMDMR, Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară <Cantacuzino> poate desfășura, în calitate de distribuitor angro, operațiuni de deținere, custodie și livrare pentru medicamente cărora li se aplică criterii suplimentare de tipul:
– produse în acord cu art. 806 din legea 95/2006 republicată: medicamente imunologice;
– produse cu distribuție în “lanțul rece” (care necesită manipulare la temperaturi scăzute)”
, transmite Comitetul Național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19.

Astfel, Centrul național de stocare a vaccinurilor împotriva COVID-19 din cadrul Institutului „Cantacuzino” este din acest moment complet autorizat și avizat de către ANMDMR – autoritatea națională cu competență în domeniul medicamentului de uz uman.

Recomandări

LA VREMURI NOI, ROȚI NOI
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
TAYLOR SWIFT, CRITICATĂ DUR DE COURTNEY LOVE
SUNAK PUNE STOP FUMATULUI
VICTORIA BECKHAM A ÎMPLINIT 50 DE ANI
ȘEFUL NATO A VORBIT CU IOHANNIS

„Pe data de 26 decembrie 2020 Institutul <Cantacuzino> va recepționa prima tranșă simbolică de 10.000 de doze ale vaccinului dezvoltat de BioNTech și Pfizer, primul vaccin împotriva COVID-19 căruia i s-a acordat de către Comisia Europeană autorizația condiționată de punere pe piață. Dozele vor fi distribuite către spitalele de boli infecțioase din prima linie în lupta împotriva COVID-19”, reamintește Comitetul Național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19.