• Hackerii de la Anonymous au dat o nouă lovitură Rusiei după ce au sustras sute de mii de documente confidențiale de pe serverele de la Kremlin.
  • Mai mult, pe lângă 200.000 de documente care vizează, printre altele, Ministerul Culturii din Rusia, hackerii au făcut publice 437.500 de e-mailuri aparținând companiilor rusești Forest, Aerogas, și Petrovsky Fort.
  • Documentele obținute de hackeri au fost încărcate pe site-ul DDoSecrets, însă utilizatorii de internet sunt avertizați să dea dovadă de o maximă precauție atunci când vor să acceseze acest domeniu.

Hackerii de la Anonymous au dat o nouă lovitură Rusiei după ce au sustras sute de mii de documente confidențiale de pe serverele de la Kremlin, anunță Express.UK.

Mai mult, pe lângă 200.000 de documente care vizează, printre altele, Ministerul Culturii din Rusia, hackerii au făcut publice 437.500 de e-mailuri aparținând companiilor rusești Forest, Aerogas, și Petrovsky Fort.

Hackerii au promis că nu se vor opri până când agresiunea Rusiei din Ucraina nu va fi oprită, Vladimir Putin fiind considerat cel mai mare dușman al grupării.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Rusia a primit o nouă lovitură în războiul informatic, de data aceasta fiind vizate două mari companii rusești, un centru de afaceri, precum și Ministerul Culturii din Rusia. Conform HackRead, cei de la Anonymous au sustras și publicat 437.500 de e-mailuri care aparțineau companiilor rusești Aerogas, Forest, dar și din serverele Petrovsky Fort, fiind vorba de o bază de date de sute de GB de informații.

Petrovsky Fort, un centru de afaceri din Sankt Petersburg, a pierdut 244 GB de informații, un total de 300.000 de mailuri, în timp ce compania Aerogas a pierdut 145 GB de informații și un total de 100.000 de e-mailuri. Aerogas este un jucător important pe piața energetică din Rusia. Compania Forest, specializată în exploatarea forestieră, a pierdut 35.7 GB și 37.000 de e-mailuri.

Atacul hackerilor a lovit, de asemenea, Kremlinul, fiind sustrase 200.000 de e-mailuri de la Ministerul Culturii din Rusia, cel responsabil de cenzură. „S-au scurs peste 700 GB de date guvernamentale ruse. Aceste date includ peste 200.000 de e-mailuri de la Ministerul Culturii al Federației Ruse”, a anunțat contul de Twitter Latest Anon Press.

Documentele obținute de hackeri au fost încărcate pe site-ul DDoSecrets, însă utilizatorii de internet sunt avertizați să dea dovadă de o maximă precauție atunci când vor să acceseze acest domeniu.

Gruparea Anonymous a declarat război Rusiei după invadarea Ucrainei și pune presiune constantă pe Kremlin prin scurgerile de informații obținute. Nu sunt ferite de atacurile hackerilor nici publicațiile de propagandă ale Rusiei.

Rușii au și ei de partea lor hackeri, cei mai cunoscuți fiind Conti, însă statele NATO au reușit până acum să se protejeze de atacurile acestora.