• Șeful ANSVSA, Robert Chioveanu, nu promite, dar nici nu are în plan să facă
  • ANSVSA nu are soluții pentru crescătorii de porci afectați de pestă

Plătim oameni care așteaptă să le facă altcineva treaba. Cum e șeful de la Autoritatea Națională Sanitar Veterinară, Robert Chioveanu, de la care crescătorii de porci așteaptă soluții, după ce peste 700 de mii de porci au fost sacrificați în ultimii trei ani și jumătate. Doar că în loc de soluții, Robert Chioveanu nu oferă nici măcar promisiuni.

În 2021 ne gândim să facem un plan de acţiune pentru eradicarea pestei porcine africane”, spune acesta.

Am constituit grupul de lucru, am făcut principalele modi­ficări legislative şi aşteptăm OK-ul din partea tuturor să îl introducem în Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.„, a mai spus Robert Chioveanu.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
MICROSOFT LANSEAZĂ A.I. REVOLUȚIONARĂ
SCANDAL CU SÂNGE INFECTAT ÎN UK
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?

Nu putem să spunem exact când vom eradica virusul pestei porcine africane. Ar trebui să se facă controale în trafic privind mişcarea animalelor dintr-o zonă în alta, să se stabilească un număr maxim de porci crescuţi în exploataţiile non-comerciale, să se verifice modul de comercializare, dar şi reproducţia să fie controlată”, a mai menționat acesta.

Fiecare instituţie implicată îşi va îndeplini atribuţiile sale şi va fi necesară o ordonanţă de urgenţă”, a mai declarat Robert Chioveanu.