• Antarctica înregistrează primele cazuri de Covid-19
  • E vorba despre 36 de persoane de la o bază de cercetare din Chile
  • Toți au fost trimiși în izolare într-un oraș din Chile
  • Toate proiectele de cercetare din Antarctica au fost oprite

Antarctica, singurul continent care nu fusese afectat de pandemia de coronavirus, ar fi înregistrat primele sale cazuri, relatează The Guardian.

Cele 36 de noi cazuri sunt persoane de la o bază de cercetare din Chile și includ 26 de membri ai armatei chiliene și 10 lucrători de întreținere.

Luni, presa spaniolă a raportat focarul la baza de cercetare a generalului Bernardo O’Higgins Riquelme.

Baza de cercetare, cunoscută colocvial sub numele de O’Higgins, este una dintre cele 13 baze chiliene active din Antarctica.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Într-o declarație, armata chiliană a spus: „Datorită acțiunii preventive în timp util, a fost posibil să se elibereze personalul menționat, care, după ce a fost supus unui control medical și i s-a efectuat un test PCR, s-a dovedit a fi pozitiv pentru Covid-19”, potrivit Newsweek.

Trei membri ai echipajului de pe o navă, care oferea sprijin bazei, au fost depistați pozitiv cu Covid-19 după ce s-au întors din misiunea lor în Antarctica.

Cei 36 indivizi depistați cu Covid-19 au fost trimiși în orașul Punta Arenas din Chile, unde stau în carantină, în condiții bune.

Toate proiectele majore de cercetare din Antarctica au fost oprite. În timp ce continentul nu are rezidenți permanenți, 1.000 de cercetători și alți vizitatori au rămas pe insulă iarna, potrivit Associated Press.