• Secretarul de stat al SUA Antony J. Blinken a vorbit marți, la Washington, cu ministrul ucrainean de Externe Dmitry Kuleba.
  • Antony Blinken a subliniat, în discuția cu Dmitry Kuleba, că SUA impun sancțiuni personale împotriva Federației Ruse.
  • Ministrul de Externe al Ucrainei a spus, marți, că Ucraina este convinsă că a sosit momentul sancțiunilor față de Rusia.

Secretarul de stat al SUA Antony J. Blinken s-a întâlnit, marți, cu ministrul ucrainean de Externe Dmitry Kuleba, la Casa Albă, pentru a reafirma sprijinul neclintit al SUA pentru Ucraina.

Antony Blinken a subliniat, în discuția cu Dmitry Kuleba, că SUA impun sancțiuni împotriva Federației Ruse.

Lansarea Nord Stream 2 este blocată. Acum asistăm la încercări de distrugere a democrației ucrainene. De fapt, Putin, prin decizia sa, a arătat că acordurile de la Minsk nu mai există.”, a declarat, marți, secretarul de stat al SUA Antony Blinken.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Acesta a mai spus că, potrivit Memorandumului de la Budapesta, Federația Rusă este o țară care asigură securitatea Ucrainei.

Blinken a anunțat, totodată, că, luând în calcul acțiunile actuale ale Rusiei, nu mai dorește să se întâlnească cu ministrul de Externe rus Serghei Lavrov.

Având în vedere noile realități, nu văd niciun rost să mă întâlnesc cu Lavrov.”, a spus Blinken.

În același timp, ministrul de Externe al Ucrainei Dmitry Kuleba a declarat, marți, că Ucraina este convinsă că a sosit momentul sancțiunilor față de Rusia.

Ucraina nu va recunoaște niciodată o astfel de decizie a Federației Ruse și nici lumea civilizată nu va recunoaște. Ucraina este convinsă că a sosit momentul sancțiunilor. Numai unitatea noastră poate deveni un contrabalans puternic pentru acțiunile lui Putin. Nu intentionăm să evacuăm populația din Mariupol și Harkov”, a declarat, marți, ministrul de Externe ucrainean Dmitry Kuleba.

De asemenea, acesta și-a exprimat recunoștința pentru sprijinul puternic și curpinzător oferit de Statele Unite.