• Anthony Fauci a acceptat pe loc oferta președintelui ales Joe Biden de a fi consilier medical șef
  • Trump a vorbit chiar și despre concedierea medicului de la Casa Albă
  • Biden a declarat că în ziua inaugurării le va cere americanilor să poarte mască pentru 100 de zile

Principalul expert al guvernului american în boli infecțioase, Anthony Fauci, a declarat vineri că a acceptat oferta președintelui ales Joe Biden de a fi consilier medical șef, relatează Axios.

Acesta a acceptat oferta „pe loc”, după cum a declarat chiar el pentru NCS Today.

De ce e important acest lucru

Președintele Trump a avut o relație controversată cu Anthony Fauci, care a fost forțat în timpul pandemiei să corecteze multe dintre afirmațiile false ale președintelui despre coronavirus. Între timp, Biden a subliniat importanța „ascultării oamenilor de știință” pe tot parcursul campaniei și al tranziției sale.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
EMMA STONE ÎȘI DEZVĂLUIE NUMELE REAL
CE FACEM CU POLUAREA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE

În contrast cu Trump

Decizia lui Joe Biden de a-l lăuda și a-l angaja pe Anthony Fauci continuă contrastul pe care încearcă să-l creeze cu Trump, care a vorbit despre concedierea medicului, dar arată, de asemenea, expunerea mediatică calibrată pe care președintele ales și echipa sa o folosesc pentru a menține calmul populației.

100 de zile cu mască

Biden a declarat că în ziua inaugurării va cere americanilor să poarte mască timp de 100 de zile, „nu pentru totdeauna”. Asta până când un vaccin este disponibil la scară largă.

Anthony Fauci a spus că a vorbit cu Biden despre acea sugestie și i-a spus că este o idee bună, dar a precizat că poate va fi necesar prelungirea celor 100 de zile. Declarația lui Joe Biden vine în scopul de a liniști populația.