• Adunarea Generală a Naţiunilor Unite l-a reales pe Antonio Guterres, pentru un nou mandat
  • Antonio Guterres, în vârstă de 72 de ani, este secretar general al Naţiunilor Unite din ianuarie 2017

Adunarea Generală a Naţiunilor Unite l-a reales, vineri, pe Antonio Guterres, pentru un nou mandat de cinci ani de secretar general al ONU, informează agenţia de presă DPA.

„Cea mai mare provocare cu care ne confruntăm, care este în acelaşi timp şi cea mai mare oportunitate, este să utilizăm această criză pentru a schimba situaţia, pentru a trece la o lume care trage învăţăminte, care să promită o corectă relansare economică, ecologică şi durabilă, şi care să arate drumul spre o cooperare internaţională sporită şi eficientă, pentru a răspunde problemelor mondiale”, a declarat Antonio Guterres, potrivit cotidianului Le Figaro.

„Depăşirea acestei etape va necesita un efort real pentru consolidarea a ceea ce funcţionează şi va necesita curaj, pentru a afla ce nu funcţionează. Aceste lucruri necesită ca acţiunile de prevenire şi pregătire, în sens extins, să fie priorităţi ale sistemului internaţional”, susţine Antonio Guterres.

Recomandări

CE FACEM CU POLUAREA?
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
RĂMÂNE TRUMP FĂRĂ IMUNITATE?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Noul mandat al lui Antonio Guterres va începe din ianuarie 2022.

Antonio Guterres, în vârstă de 72 de ani, este secretar general al Naţiunilor Unite din ianuarie 2017.

Anterior, Antonio Guterres, membru al Partidului Socialist portughez, a fost premier al Portugaliei în intervalul 1995-2002.