• MApN a anunțat antrenamente aeriene cu zeci de români și americani.
  • Un detașament american urmează să fie alcătuit din aproximativ 50 de militari și din 4 aeronave F/A-18 Super Hornet.
  • Antrenamentele aeriene se vor desfășura în perioada 8-17 februarie.

Conform MApN, zeci de militari români și americani vor lua parte la o serie de antrenamente aeriene a căror desfășurare se va întinde pe nouă zile.

Conform sursei menționate anterior, un detașament american, ce va fi alcătuit din aproximativ 50 de militari și din 4 aeronave F/A-18 Super Hornet, din cadrul Forțelor Navale ale Statelor Unite ale Americii dislocate în Europa (United States Naval Forces Europe), va executa, alături de militarii și aeronavele F-16 Fighting Falcon din dotarea Forțelor Aeriene Române, mai multe misiuni de antrenamente.

Antrenamentele aeriene vor avea loc între 8 și 17 februarie. Mai mult decât atât, principalul obiectiv este reprezentat de creșterea interoperabilităţii între aliaţii din cadrul NATO, conform MApN, se prezintă pe Mediafax.

Recomandări

CINE AR CANDIDA PENTRU ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Antrenamentele aeriene, influențate de deciziile luate de Putin

De curând, Vladimir Putin a spus că există posibilitatea să atace Ucraina cu un război nuclear dacă aceasta va adera la NATO. În acest context, Kiev a recunoscut că Rusia este adversarul său și a accentuat ideea conform căreia Crimeea aparține, de fapt, Ucrainei, a spus Putin.

Oficialii americani sunt sceptici în ceea ce privește trupele rusești care au fost mobilizate la granița cu Ucraina. SUA au declarat că Putin va ataca Ucraina și va găsi un pretext pentru acest lucru.

Ministrul britanic de externe, Liz Truss, a mărturisit că informațiile furnizate de SUA despre invazie „reprezintă o dovadă clară și șocantă a agresiunii neprovocate a Rusiei și a activității sub acoperire, pentru a destabiliza Ucraina”.

„Această intenție belicoasă față de o țară suverană și democratică este complet inacceptabilă și o condamnăm în termenii cei mai fermi posibili. Marea Britanie și aliații noștri vor continua să expună subterfugiile și propaganda rusă și să o denunțe pentru ceea ce este”, a mai spus aceasta în cadrul unei declarații.