• Adrian Bucur, antreprenor, este ținut ilegal în carantină
  • Adrian s-a întors din Franța și are dreptul să fie liber în a 10-a zi
  • DSP nu răspunde la telefon și la mail-uri
  • Adrian nu poate să iasă din casă să își facă testul, fără derogare DSP
  • În 4 zile suplimentare de carantină pierde contracte cu colaboratorii
  • Personalul DSP este insuficient pentru a rezolva problemele zilnice

Adrian, antreprenor român cu afaceri în Paris, e neglijat de autoritățile din România și e ținut,  în izolare.

A intrat în carantină, în casa lui din comuna Mihai Viteazu, județul Cluj, imediat ce s-a întors din Franța. Conform Guvernului, are dreptul să fie liber de astăzi, din a 10-a zi, cu un test negativ. Problema este că DSP ul nu i-a răspuns la niciun mesaj ca să poată ieși pentru testare. Nici Ministerul Sănătății nu l-a putut lămuri cum trebuie să procedeze ca să nu riște un dosar penal în cazul în care pleacă să își facă testul Covid.

Adrian Bucur, antreprenor: „Toate demersurile mele vizavi de DSP, ISU au rămas fără niciun răspuns de 4 zile. Este strigător la cer ce se întâmplă. Cu DSP-ul dacă nu au răspuns la telefon am trimis pe cineva din cadrul familiei să culeagă informații despre situația cu hotărârea de guvern. A ieșit o doamnă de la serviciul juridic, foarte arogantă, și a spus: să stea acolo 14 zile, ce îl interesează să iasă… Noi respectăm legea, dar ei nu respectă legea. DSP-ul are obligația de a respecta legile exact ca noi”

Recomandări

CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
LA VREMURI NOI, ROȚI NOI
NE IA A.I.-UL JOBUL?
TU CREZI ÎN MANIFESTARE?
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
CÂT DE SUSTENABILĂ E AFACEREA TA?

Adrian este plecat în Franța de 24 de ani și acolo are o firma de construcții industriale. De 4 ani și-a deschis o afacere cu flori. 4 zile lipsă de la muncă înseamnă contracte pierdute.

Prefectul Clujului explică situația: personalul DSP, aproximativ 60 de angajați, nu poate face față solicitărilor zilnice. Și ia în calcul să implice și medicii școlari în astfel de cazuri.