• Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat că măsurile de relaxare se vor lua pe etape, pentru a vedea ce impact au.
  • Rafila a spus că o prima măsură va fi probabil renunţarea la măşti în exterior, mai puţin în spaţiile extrem de aglomerate.
  • Rafila a explicat că măsurile de relaxare trebuie luate gradual, în momentul în care indicatorii din secţiile de terapie intensivă intră în scădere constantă.

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat că măsurile de relaxare se vor lua pe etape, pentru a vedea ce impact au. Ministrul a menţionat sărbătorile de Paşte cu relaxări, dar a vorbit şi despre ceea ce ne aşteaptă din toamnă.

Întrebat, luni, în ce vor consta restricţiile, Rafila a spus că o prima măsură va fi probabil renunţarea la măşti în exterior, mai puţin în spaţiile extrem de aglomerate.

Relaxările trebuie să permită reîntoarcerea la o activitate economică şi socială normală şi predictibilitatea organizării diferitelor tipuri de activităţi economice în perioada următoare.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI

„Ne dorim să avem un calendar clar, care să ţină cont de nişte indicatori măsurabili şi care să permită o reluare şi sustenabilitate”, a spus ministrul.

Măsurile de relaxare trebuie luate gradual, a explicat Rafila, în momentul în care indicatorii din secţiile de terapie intensivă intră în scădere constantă.