• Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat că măsurile de relaxare se vor lua pe etape, pentru a vedea ce impact au.
  • Rafila a spus că o prima măsură va fi probabil renunţarea la măşti în exterior, mai puţin în spaţiile extrem de aglomerate.
  • Rafila a explicat că măsurile de relaxare trebuie luate gradual, în momentul în care indicatorii din secţiile de terapie intensivă intră în scădere constantă.

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat că măsurile de relaxare se vor lua pe etape, pentru a vedea ce impact au. Ministrul a menţionat sărbătorile de Paşte cu relaxări, dar a vorbit şi despre ceea ce ne aşteaptă din toamnă.

Întrebat, luni, în ce vor consta restricţiile, Rafila a spus că o prima măsură va fi probabil renunţarea la măşti în exterior, mai puţin în spaţiile extrem de aglomerate.

Relaxările trebuie să permită reîntoarcerea la o activitate economică şi socială normală şi predictibilitatea organizării diferitelor tipuri de activităţi economice în perioada următoare.

Recomandări

CE POARTĂ VEDETELE LA VOGUE WORLD
PLÂNGERI ÎMPOTRIVA BOEING
CÂT TE COSTĂ UN EV?
CE FILM VEZI AZI? BOX-OFFICE ÎȚI DĂ IDEI
ZELENSKI MERGE LA SUMMIT-UL C.E.
CUM SE SCHIMBĂ CONSUMUL DE NEWS?

„Ne dorim să avem un calendar clar, care să ţină cont de nişte indicatori măsurabili şi care să permită o reluare şi sustenabilitate”, a spus ministrul.

Măsurile de relaxare trebuie luate gradual, a explicat Rafila, în momentul în care indicatorii din secţiile de terapie intensivă intră în scădere constantă.