• Prețul apartamentelor noi ar crește cu cel puțin 10.000 de euro.
  • Un loc de parcare costă, în medie, între 9.000 și 17.000 de euro.
  • În București există un loc de parcare la fiecare cinci mașini.

Ai, n-ai mașină, cumperi apartament cu loc de parcare!

Consiliul Local din sectorul 6 pregătește o hotărâre care obligă dezvoltatorii imobiliari să vândă locuințele noi la pachet cu un loc de parcare. Chiar dacă proprietarul nu are automobil. Noua prevedere ar putea scumpi apartamentele cu 10.000 de euro, cel puțin. Deja există un dezvoltator care îi obligă pe cei care cumpără apartamente să cumpere și loc de parcare. Cel puțin unu pentru o locuință cu două sau trei camere. Cine vrea apartament cu patru camere, trebuie să cumpere două locuri de parcare. Cel mai ieftin loc unde îți poți parca mașina în ansamblul despre care vorbim costă peste 17.000 de euro.

DISCUȚIE:

  • Există o criză de locuri de parcare, dar soluția asta vine în sprijinul dezvoltatorilor, nu al bucureștenilor. Există o hotărâre a Consiliului Municipal București care zice că fiecare apartament trebuie să aibă un loc unde să parcheze mașina. Dar locurile de parcare nu se vând că e mai ieftin să parchezi pe trotuar. Așa, în sectorul 6, sunt ajutați dezvoltatorii să vândă locuri de parcare cu prețuri imense.
  • Dacă zici ca vrei să scazi poluarea, nu încurajezi oamenii să își ia mașini și le faci locuri unde și le pot parca.
  • După ce că se scumpesc apartamentele din cauza majorării de preț la materiale de construcții, le mai scumpești și tu, primărie, că obligi lumea să cumpere loc de parcare.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
ZELENSKI RĂSUFLĂ UȘURAT
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
CE SCOP ARE ISRAELUL
AL TREILEA AUR PENTRU POPOVICI