Apel către Klaus Iohannis: Românii din diaspora cer să fie vaccinați în aeroporturile din țară

Vot diaspora

Vot diaspora

Românii din diaspora au trimis o scrisoare deschisă președintelui Klaus Iohannis și premierului Florin Cîțu. Aceștia solicită să fie vaccinați împotriva COVID în aeroporturille din țară, pentru a nu fi nevoiți să stea în carantină în vacanța de Paște.

„Ținta pe care și-a propus România să o vaccineze, 15 milioane de persoane, ne-am dat seama că acest lucru este imposibil dacă nu se vaccinează și diaspora. În al doilea rând, ar fi un gest important în relația cu românii de pretutindeni a statului român. Totodată, țările europene care găzduiesc comunități de români vor aprecia acest demers al statului de a-și vaccina proprii cetățeni”, a explicat Eugen Terteleac, președintele Asociației Românilor din Italia, la Antena 3.

„În Italia, în momentul de față, estimările ca românii să se vaccineze sunt undeva în luna septembrie, octombrie. Merge mai greu campania de vaccinare în Italia. În România merge foarte bine așa că ar trebui să se organizeze aceste centre de vaccinare în punctele de frontieră de la intrarea țară”, a adăugat Eugen Terteleac.

Exit mobile version