• În India, Instagram câștigă teren în fața rivalului TikTok, pe fondul blocării aplicației în această țară.
  • În ultimii doi ani, TikTok a fost în permanenţă cea mai descărcată aplicaţie.
  • Instragram revine pe primul loc în topul descărcărilor, 39% din totalul numărului de download-uri, din ultimul semestru, având loc în India.

În India, Instagram câștigă teren în fața rivalului TikTok, pe fondul blocării aplicației în această țară. În ultimii doi ani, TikTok a fost în permanenţă cea mai descărcată aplicaţie.

Instragram revine pe primul loc în topul descărcărilor, 39% din totalul numărului de download-uri, din ultimul semestru, având loc în India.

Instagram și-a reluat avântul în India, după o perioadă în care influența sa a cunoscut un trend descendent. Fenomenul are loc pe fondul blocării aplicației de TikTok în această țară. India a cerut companiilor Google și Apple să elimine cea mai descărcată aplicație, din ultimii 2 ani, din propriile magazine. Decizia a fost propusă după ce un tribunal din țară a acuzat TikTok,că încurajează pornografia și expunerea minorilor, care devin, astfel, ținte mai ușoare pentru pedofilii care folosesc acest serviciu.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
EUROPA ÎNVINGE CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY A DEVENIT VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

Google a dat curs acestei cerințe și a blocat accesul la TikTok, din PlayStore. În schimb, Apple nu a recurs la eliminarea aplicației din propriul magazin pentru India. În consecință, Instagram câștigă un număr mai mare de utilizatori ai smartphone-urilor cu Android. În ceea ce privește IOS, clasamentul a rămas condus de TikTok și Youtube. Cu toate acestea, India continuă să fie o piaţă foarte mare pentru TikTok, întrucât are peste 120 de milioane de utilizatori activi lunar doar din această ţară.

Se pare că acuzația din India nu este singulară. Un tribunal din Statele Unite a amendat compania TikTok cu o sumă de 5,7 milioane de dolari pentru probleme la nivel de intimitate şi securitate ale datelor utilizatorilor minori. În China, autorităţile au decis ca platformele să fie trase la răspundere pentru conţinutul pe care utilizatorii săi îl urcă