• Producătorii de laptopuri ar putea avea de asemenea de suferit, inclusiv Compal Electronics, o companie cu sediul în Taiwan care produce PC-uri.
  • Livrarea produselor Apple, precum și ale laptopurilor Dell și Lenovo riscă să înregistreze întârzieri din cauza carantinei din China.
  • În cel mai rău caz, Pegatron ar putea rămâne în urmă cu 6 până la 10 milioane de modele iPhone.

Livrările unor produse Apple, precum și ale laptopurilor Dell și Lenovo vor suferi probabil întârzieri dacă perioada de izolare COVID-19 din China va persista, au declarat analiștii, deoarece restricțiile forțează asamblatorii să închidă producții, iar acordurile în circuit închis devin mai greu de menținut.

Cursa Chinei pentru a opri răspândirea COVID-19 a blocat autostrăzile și porturile, a blocat muncitorii și a lăsat nenumărate fabrici în așteptarea aprobării guvernului pentru a se redeschide – perturbări care se răsfrâng asupra lanțurilor de aprovizionare globale. Pegatron Corp, furnizor al Apple, a declarat săptămâna aceasta că își va suspenda fabricile din Shanghai și Kunshan, unde, potrivit experților în lanțuri de aprovizionare, produce iPhone 13, seria iPhone SE și alte modele vechi.

Quanta Computer, care produce aproximativ trei sferturi din Macbook-urile Apple la nivel global, a închis, de asemenea, operațiunile, ceea ce ar putea avea un impact mai sever asupra livrărilor, au declarat analiștii. Impactul final asupra lanțului de aprovizionare al Apple este incert și depinde de anumiți factori, inclusiv de cât de mult timp vor persista închiderile.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Compania ar putea lua în considerare, de asemenea, redirecționarea producției din Shanghai și Kunshan către fabrici din alte părți, cum ar fi Shenzhen, care în prezent nu se află sub izolare, au spus analiștii.

„Apple ar putea lua în considerare transferul comenzilor de la Pegatron la Foxconn, dar ne așteptăm ca volumul să fie limitat din cauza problemei logistice și a dificultății de ajustare a echipamentelor”, a declarat Eddie Han, analist senior la Isaiah Research, cu sediul în Taipei. Foxconn este numele comercial al Hon Hai Precision Industry Co Ltd (2317.TW).

În cel mai pesimist scenariu, Pegatron ar putea rămâne în urmă cu 6 milioane până la 10 milioane de unități iPhone dacă blocările durează două luni și Apple nu poate redirecționa comenzile, a spus Han. Apple nu a răspuns la o solicitare de comentarii.

Directorii executivi ai Huawei Technologies și Xpeng au semnalat costuri economice uriașe în cazul în care fabricile din Shanghai nu își pot relua producția în curând. Shanghai se apropie de a treia săptămână de izolare și nu a dat niciun semn de redeschidere largă.

Forrest Chen, manager de cercetare la Trendforce, a declarat pentru Reuters că, în cazul în care carantina se ridică în câteva săptămâni, există încă o șansă de redresare.