Aproape 1,3 milioane de români s-au întors în țară. Doar 300.000 își caută de muncă

Sursa foto: RAUL STEF / MEDIAFAX FOTO
  • Din 23 februarie, s-au întors 1.279.000 de cetățeni români în România
  • Cei mai mulți dintre românii întorși au venit din țări europene
  • Sute de mii de români au fost băgați în carantină

De când au început să fie monitorizate toate intrările în România, din 23 februarie, în țară au intrat 1.279.000 de cetățeni români, cei mai mulți dintre ei întorcându-se din țări europene ca Italia, Spania, Germania, Franța, Marea Britanie, state cu cea mai mare răspândire a virusului. Practic, „România a fost expusă unui pericol major“.

Ludovic Orban spune că măsurile luate la început au fost o piedică în răspândirea virusului: „Noi am carantinat și am decis izolarea la domiciliu a sute de mii de români, iar aceste decizii, de fapt, au întarziat în prima faza si, ulterior, au redus intrarea în faza de răspandire în comunitate. Foarte puține țări au avut curajul să facă așa ceva“.

Dacă îți spun că din 1,27 milioane de români întorși în țară, doar 300-350.000 își caută un job, din estimările guvernului, probabil că și tu îți vei pune întrebarea: „Ce fac restul de aproape 1 milion?“. Nu știm, însă ce ne spune premierul e că după o evaluare a Comisiei Europene, „există un risc de creștere a șomajului până la 6%“.

„Tocmai din acest motiv generăm aceste măsuri economice, întrucat cea mai bună formă de protecție a unui român este să aibă un loc de muncă“, a mai explicat Orban.

Sursă foto: Raul Stef/Mediafax Foto