• O explozie într-o mină de cărbune care se crede că a fost cauzată de un transformator în provincia Bartin, în nordul Turciei, a lăsat vineri 49 de muncitori blocați.
  • Opt persoane au reușit să părăsească mina prin mijloace proprii, a precizat Arslan.
  • Explozia a fost cauzată de un transformator din mina de cărbune, care este deținută de întreprinderea de stat Turkish Hard Coal Enterprises.

UPDATE

Echipele de intervenţie au pus capăt sâmbătă căutărilor din mina de cărbune de la Amasra, în nord-vestul Turciei, după descoperirea corpului neînsufleţit al ultimului miner care era dat dispărut, iar bilanţul exploziei, care s-a produs vineri seară, a ajuns la 41 de morţi şi 28 de răniţi, scrie presa internațională.

Prioritatea noastră a fost să îi găsim pe mineri în galerie. Am ajuns în sfârşit şi la ultimul. El este de asemenea decedat, ceea ce ridică numărul morţilor la 41” , a declarat preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan, care s-a deplasat sâmbătă la locul tragediei.

Aproape o sută de mineri se aflau în galerie în momentul în care explozia, cauzată aparent de gazul metan inflamabil, s-a produs vineri în jurul orei locale 18.15, chiar înainte de căderea nopţii, ceea ce a încetinit căutările.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
EUROPA ÎNVINGE CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY A DEVENIT VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

O explozie într-o mină de cărbune care se crede că a fost cauzată de un transformator în provincia Bartin, în nordul Turciei, a lăsat vineri 49 de muncitori blocați, a declarat guvernatorul Nurtac Arslan, citat.

În acest moment, sunt 44 de persoane la 300 (de metri sub intrarea în mină) și cinci persoane la 350 (de metri mai jos)”, a declarat Arslan, citat de agenția de stat Anadolu.

Opt persoane au reușit să părăsească mina prin mijloace proprii, a precizat Arslan.

Explozia a fost cauzată de un transformator din mina de cărbune, care este deținută de întreprinderea de stat Turkish Hard Coal Enterprises, a declarat Autoritatea turcă pentru gestionarea dezastrelor (AFAD).

Explozia a avut loc la 300 de metri sub intrarea în mină, a precizat biroul guvernatorului din Bartin. Imaginile difuzate de televiziunea turcă au arătat oameni care erau transportați la ambulanțe, iar personalul de urgență se înghesuia în zonă. Ministrul Energiei, Fatih Donmez, și ministrul de Interne, Suleyman Soylu, se îndreptau spre locul faptei, a precizat Anadolu.