Aproape o sută de persoane sunt încă date dispărute în Carolina de Nord, la câteva săptămâni după uraganul Helene

Nouăzeci și două de persoane sunt încă date dispărute în Carolina de Nord, la câteva săptămâni după ce uraganul Helene a devastat partea de vest a statului, a declarat marți guvernatorul Roy Cooper. Într-o conferință de presă desfășurată marți, Cooper a avertizat că acest număr s-ar putea schimba pe măsură ce se rezolvă mai multe rapoarte privind persoane dispărute, anunță BBC.

„Vreau să avertizez că aceasta nu este o numărătoare definitivă, deoarece grupul de lucru își continuă activitatea”, a spus el. Se știe că 95 de persoane au murit în Carolina de Nord ca urmare a furtunii, în timp ce peste 220 au fost ucise în total, inclusiv în Florida, unde furtuna a atins pământul.

În timpul conferinței de presă, Cooper a făcut, de asemenea, referire la „fluxul persistent și periculos de dezinformare” care circulă cu privire la uragan, despre care a spus că continuă să complice eforturile de ajutorare. El a afirmat că astfel de dezinformări „generează confuzie și demoralizează atât supraviețuitorii furtunii, cât și lucrătorii de intervenție”.

„Dacă participați la răspândirea acestor lucruri, opriți-vă”, a avertizat Cooper. „Oricare ar fi scopul vostru, oamenii pe care îi răniți cu adevărat sunt cei din vestul Carolinei de Nord care au nevoie de ajutor”. Remarcile sale vin în contextul în care lucrătorii federali au trebuit să se confrunte cu neîncrederea crescândă din partea unor locuitori locali, ca urmare a răspândirii unei serii de teorii false ale conspirației legate de Helene.

Agenția federală americană pentru gestionarea situațiilor de urgență (Fema) a declarat că a fost nevoită să își modifice operațiunile din stat, retrăgându-se pentru scurt timp dintr-un comitat din cauza amenințărilor alimentate de dezinformări. Sâmbăta trecută, poliția din comitatul Rutherford a arestat un bărbat care ar fi vorbit public despre rănirea lucrătorilor umanitari și a fost găsit cu o pușcă și un pistol.

Exit mobile version