• Aproape toţi miniştrii lui Orban candidează pe lista de parlamentari PNL
  • Funcţia de ministru şi cea de parlamentar nu sunt incompatibile
  • Un parlamentar câştigă în jur de 10.000 de lei, lunar

Aproape toţi miniştrii Guvernului PNL, în frunte cu Ludovic Orban, intră în cursa pentru parlamentare. Funcţiile de parlamentar şi guvernant nu sunt incompatibile. Raluca Turcan, Florin Cîţu şi Marcel Vela sunt deja obişnuiţi să le exercite în tandem. Analistul politic Adrian Zăbavă spune că orice om politic şi-ar dori să fie în Parlament. În timp ce scaunul de guvernant se clatină, uneori, cel de parlamentar e fix.

Adrian Zăbavă, consultant politic: „Orice parlamentar şi-ar dori să fie minstru, şi asta arată cel mai bine care dintre cele două funcţii e mai importantă, însă, funcţia de parlamentar îţi asigură un viitor politic pentru următorii patru ani. Poţi fi la Palatul Victoria o zi, o lună, cinci ani, dar nu cred că am avut în ultimii 20 de ani, un minsitru care să fie în fruntea unui minister patru sau cinci ani.”

Doar trei dintre ei, ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, cel al Fondurilor Europene, Marcel Boloş, şi Costel Alexe, ministrul Mediului, nu candidează pentru un post de parlamentar.

Recomandări

ATAC ÎNTR-O BISERICĂ DIN SYDNEY
IRANUL ATACĂ ISRAELUL
POLITICO: URSULA ARE ȘANSE MAI MICI LA C.E.
CÎRSTOIU NU SE RETRAGE
ZIUA MONDIALĂ A ARTEI
TESLA, DATĂ ÎN JUDECATĂ DE O MAMĂ

Ştii deja că un parlamentar câştigă bine. O indemnizaţie este în jur de 10.000 de lei pe lună, la care se adaugă bani pentru cazare, diurne sau transport. Raluca Turcan are pentru funcţia de vicepremier, în jur de 22.000 de lei pe lună. Florin Cîţu şi Marcel Vela au o indemnizaţie lunară de aproximativ 12.000 de lei pentru funcţia din Guvern. Pentru locul în Parlament, cei trei câştigă în jur de 10.000 de lei, lunar.