Aproape un milion de mașini vor fi rechemate de Mercedes în service din cauza frânelor defecte

  • Rechemarea afectează un total de 993.407 vehicule, inclusiv 70.000 în Germania.
  • Mercedes a rechemat în service un număr similar de maşini anul trecut din cauza unei probleme de siguranţă cu sistemul de apel de urgenţă.
  • Compania a precizat că vehiculele din ultima rechemare în service au fost construite între 2004 şi 2015 şi fac parte din seriile sale de SUV-uri ML şi GL şi din monovolumele de lux R-Class.

Mercedes recheamă în service aproape un milion de maşini din cauza frânelor defecte. La sfârşitul săptămânii, compania a declarat că va contacta proprietarii vehiculelor, deoarece frânele acestora pot fi afectate de ceea ce a numit „coroziune avansată”.

Rechemarea afectează un total de 993.407 vehicule, inclusiv 70.000 în Germania.

Mercedes a rechemat în service un număr similar de maşini anul trecut din cauza unei probleme de siguranţă cu sistemul de apel de urgenţă.

Compania a precizat că vehiculele din ultima rechemare în service au fost construite între 2004 şi 2015 şi fac parte din seriile sale de SUV-uri ML şi GL şi din monovolumele de lux R-Class.

Am constatat că, la unele dintre aceste vehicule, funcţia servofrânei ar putea fi afectată de coroziunea avansată din zona de îmbinare a carcasei”, a declarat Mercedes într-un comunicat.

Mercedes a declarat că începe imediat rechemarea în service şi că procesul va implica inspectarea vehiculelor potenţial defecte şi înlocuirea pieselor, dacă este necesar.

În februarie anul trecut, compania a rechemat în service peste 1 milion de maşini din cauza unui defect al funcţiei sale „eCall”, care alertează serviciile de urgenţă în caz de accident şi transmite locaţia vehiculului.