• În jur de 1,7 milioane de oameni, precum și jumătate de milion de autovehicule au trecut frontiera estică a României, numai în această vară.
  • Poliţia de Frontieră a luat măsuri pentru fluidizarea traficului de călători.

Potrivit statisticilor, în perioada 01 iunie – 21 august, au trecut frontiera de est aproximativ 1,7 milioane persoane, din care circa un milion de cetăţeni UE şi 650.000 de cetăţeni non UE şi peste 510.000 mijloace de transport. Cele mai folosite puncte de frontieră au fost Albiţa şi Galaţi Rutier.

Creşterea traficului are legătură cu sezonul estival, iar cele mai aglomeraţii apar la finalul lunii august. De aceea, a fost dispusă suplimentarea personalului la controlul documentelor până la capacitatea permisă de infrastructura fiecărui punct.

În prezent, peste 700 de poliţişti de frontieră desfăşoară, zilnic, activităţi de supraveghere şi control la frontiera de est.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

De asemenea, este folosită la maximum capacitatea punctelor de trecere şi, dacă a fost posibil, au fost suplimentate arterele de control pe sensul de intrare sau ieşire din ţară, precum şi echipamentele folosite pentru verificarea documentelor.