• Au avut loc noi proteste la adresa guvernului, în Israel
  • Protestele vin în ciuda succesului procesului de vaccinare
  • Protestele au loc în Israel din luna mai a anului trecut

Israelienii protestează iar față de premierul Netanyahu. Nemulțumirile rămân presupusele implicări în acte de corupție ale șefului guvernului. Manifestanții sunt furioși și din cauza restricțiilor impuse de executiv.

Aproximativ 50.000 de israelieni au participat la protest, potrivit Mișcărilor Steagurilor Negre care a organizat demonstrația, relatează The Jerusalem Post. Mesajul protestului a fost clar: „Mergeți la vot. Schimbați guvernul. Aduceți schimbarea”.

„Lucrurile sunt foarte simple, Israelul merită o persoană cinstită în funcția de prim-ministru. Asta este tot. Motivul pentru care suntem aici în această seară este să protestăm în modul în care o facem de aproape un an. Nu vom renunța la democrația israeliană. Iar acum suntem singurii care luptăm”, a spus unul dintre protestatari.

Recomandări

IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
TAYLOR SWIFT, CRITICATĂ DUR DE COURTNEY LOVE
SUNAK PUNE STOP FUMATULUI
VICTORIA BECKHAM A ÎMPLINIT 50 DE ANI
ȘEFUL NATO A VORBIT CU IOHANNIS
EU SUNT MIC, NU FAC NIMIC

Marți va avea loc în Israel al patrulea scrutin parlamentar din ultimii doi ani. Sondajele dau drept câștigător tot partidul actualului premier, care deja are cea mai mare longevitate în funcție din istoria țării. Motivele sunt strâns legate de succesul campaniei de vaccinare, condusă de Netanyahu.