• Timișul are cea mai mare rată de infectare: 5,02 cazuri la mia de locuitori
  • În ultimele 24 de ore, au fost raportate 209 cazuri, dintre care 116, în Timișoara
  • La Spitalul Victor Babeș din Timișoara sunt ocupate toate cele 176 de locuri

Timișoara este din nou aproape de carantină. De două zile, rata de infectare este de 6,99 la mia de locuitori.

Se apropie valul trei al pandemiei, avertizează specialiștii. Iar locurile în spitale sunt limitate.

La Timișoara, nu mai e niciunul. Nici măcar la Terapie Intensivă. Medicul Virgil Musta, medic infecționist la Spitalul Victor Babeș Timișoara a explicat care este situația actuală.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
CE „MIAU” FĂCUT...
UNDE MERGI AZI?
ORADEA CHEAMĂ DIASPORA ACASĂ
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS

Numărul de cazuri este mare, în Timiș. Numărul de forme severe este mare. De aceea, spitalul nostru cu greu face față cazurilor noi, în sensul că eliberăm un loc, se internează repede. Terapia intensivă este plină. Noi, având oxigen cu presiune, preluăm numai formele severe, care necesită oxigen cu debit mare.”, a declarat Virgil Musta.

Secția de Terapie Intensivă de la Județeanul din Timișoara are 12 paturi. Musta nici nu mai ține minte când a văzut un loc liber acolo. Noroc cu spitalele suport, care mai preiau din cazuri. Dar, chiar și așa, valul trei ne poate lua prin surprindere.

„Niciodată nu se știe cât de pregătiți suntem, pentru că avem experiența unor țări cu sisteme de sănătate mult mai puternice, care au făcut față foarte greu, sau chiar nu au făcut față, într-un val masiv de infectări.”, a mai adăugat acesta.