• Războiul din Ucraina a alimentat tensiunile dintre Arabia Saudită și Statele Unite.
  • Washingtonul a acuzat OPEC+ că se aliniază cu Moscova.
  • Joe Biden a amenințat cu consecințe” pentru Arabia Saudită.

Arabia Saudită a anunțat sâmbătă un ajutor umanitar în valoare de 400 de milioane de dolari pentru Ucraina, a anunțat agenția oficială de presă SPA, adăugând că prințul moștenitor Mohammed bin Salman i-a dat un telefon președintelui Volodimir Zelenski.

Prințul a subliniat poziția regatului de a sprijini tot ceea ce va contribui la dezescaladarea situației și disponibilitatea regatului de a continua eforturile de mediere, a relatat SPA.

Luna trecută, Arabia Saudită a jucat un rol neașteptat în facilitarea unui schimb de prizonieri de război între Moscova și Kiev. Cu toate acestea, războiul din Ucraina a alimentat tensiunile dintre Arabia Saudită și Statele Unite, după ce regatul a rezistat în mare măsură presiunilor de a crește producția de petrol pentru a atenua criza energetică rezultată în urma conflictului.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CUM ÎȚI PĂSTREZI CALMUL LA INTERVIU?
CE MĂNÂNC AZI?
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT

Regatul a fost tot mai criticat de Washington după ce grupul de exportatori de petrol OPEC, a convenit cu Rusia și alți aliați asupra unei reduceri drastice a producției, ceea ce ar putea duce la o creștere și mai mare a prețurilor la energie.

Washingtonul a acuzat OPEC+ că se aliniază cu Moscova, iar miercuri, președintele Joe Biden a amenințat cu consecințe” pentru Arabia Saudită.