Arabia Saudită îşi redeschide graniţele cu Qatar. Relaţiile diplomatice dintre cele două ţări au fost întrerupte în 2017

Ahmad Nasser al-Sabah Foto: Profimedia
  • Graniţele Arabiei Saudite cu Qatarul se vor redeschide
  • Un acord oficial va fi semnat în cadrul unui summit
  • Qatarul a fost acuzat de terorism

Arabia Saudită îşi va redeschide spaţiul aerian, frontiera terestră şi maritimă cu Qatar, a anunat ministrul de externe din Kuweit, relatează Reuters. El a declarat că s-a ajuns la un acord pentru soluţionarea disputei care a determinat-o Riadul şi aliaţii săi să impună boicot asupra Qatarului.

„S-a ajuns la un acord pentru deschiderea spaţiului aerian şi a frontierelor terestre şi maritime între Arabia Saudită şi Qatar, începând din această seară”, a declarat Ahmad Nasser al-Sabah, luni seară, înaintea unui summit în Arabia Saudită.

Ministrul de Externe din Kuweit a adăugat că declaraţia va fi semnată în cadrul summit-ului, care a fost amânat tocmai din acest motiv, pentru că Riadul îşi dorea un acord. Summit-ul trebuia să aibă loc în luna decembrie.

Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite, Bahrain şi Egipte, cele patru ţări boicotante, au acuzat Qatarul că susţine terorismul. Doha a negat acuzaţiile.