Aradul intră în scenariul roșu. Rata de infectare cu noul coronavirus este de 3,65 la mie

BILANȚUL ZILEI. 2.419 de cazuri noi de coronavirus și 52 de decese în ultimele 24 de ore. Situația la ATI Mediafax Foto
  • Mai multe localități din județul Arad, printre care și reședința de județ, intră în scenariul roșu
  • Incidența cazurilor de Covid-19 a depășit 3 la mia de locuitori
  • în municipiul Arad vor fi impuse pentru 14 zile restricții specifice

Mai multe localități din județul Arad, printre care și reședința de județ, intră în scenariul roșu, după ce incidența cazurilor de Covid a depășit 3 la mia de locuitori.

Potrivit autorităților din Arad, trec în scenariul roșu localitățile Arad, unde incidența cazurilor de Covid a ajuns la 3,65 la mia de locuitori, Curtici, cu o incidență de 4,03, Frumușeni, 3,58, și Vârfurile, unde incidența e de 3,18.

De asemenea, au incidențe de peste 3 la mie și localitățile Dorobanți (5,70), Șofronea (3,71), Pecica (3,64) și Nădlac (3,44).

Prefectul județului Arad, Toth Csaba, a anunțat vineri că în municipiul Arad vor fi impuse pentru 14 zile restricții specifice.

Sunt cifrele pe care ni le-a comunicat astăzi autoritatea sanitară județeană și trebuie să le luăm ca atare. Am înțeles că este vorba despre o schimbare a modalității de calcul, datele fiind luate dintr-o altă platformă informatică utilizată la nivel național. Pe modul vechi de calcul nu era depășit astăzi pragul de 3 cazuri la 1000 de locuitori. Dar, fiindcă rata oficială este de 3,65, municipiul Arad va intra pentru 14 zile în categoria de restricții aferentă depășirii incidenței de 3, conform prevederilor hotărârii Guvernului României nr. 35 din 10 februarie 2021 privind prelungirea stării de alertă cu 30 de zile.

Îi rog pe toți cei afectați de această decizie să înțeleagă pe mai departe că aplicarea acestor restricții este importantă pentru a preveni răspândirea virusului SARS-CoV-2, care în continuare răpește vieți omenești. De asemenea, îi rog pe toți cei care au posibilitatea de a se vaccina să o facă, să se informeze numai din surse oficiale și să ia decizia rațională de a se vaccina”, a declarat prefectul Toth Csaba.