Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, despre închiderea pieţelor: „E posibil să genereze o aglomeraţie în magazine”.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a admis, vineri seara, că închiderea pieţelor care funcţionează în spaţii închise poate genera aglomeraţii în supermarketuri sau alte magazine, dar susţine că acolo lucrurile sunt „mai controlate”.

Pieţele închise se închid şi rămân cele din spaţii deschise şi deja unele autorităţi locale au mutat tarabele din spaţiile închise din interior afară ca să funcţioneze mai departe”, a spus Raed Arafat, la Digi24.

Recomandări

PUTIN DISCUTĂ CU FICO
BIBI AMENINȚĂ REBELII HOUTHI
CIOLACU: AVEM COALIȚIE
FONTANA DI TREVI SE REDESCHIDE
ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT

Întrebat dacă acest lucru ar putea genera aglomeraţii în supermarketuri, şeful DSU a răspuns: „Este posibil să apară în anumite zone, numai că în supermarketuri sunt mult mai controlate situaţiile de intrare, mască, temperatură, schimbul între oameni, modul în care se cumpără, plata, care este cu cardul. (…) Este posibil să producă o anumită creştere a numărului persoanelor care merg în zona supermarketurilor sau a celorlalte magazine, e posibil, dar acolo lucrurile sunt mai bine controlate”, a adăugat Raed Arafat.

Acesta a explicat şi motivul pentru care au fost introduse restricţiile de circulaţie din timpul nopţii.

Pentru că în intervalul acesta se mişcă foarte mult tinerii. Poate că acest lucru noi nu-l observăm, dar ei se mişcă, se vizitează, sunt întâlniri în apartamente, în case, sunt tineri care merg mai ales în timpul weekendului”, a spus Arafat.

Acesta a precizat că potrivit unei analize făcute în Spania, aceasta este una dintre modalităţile prin care s-a răspândit virusul. „Închizând barurile, cluburile, tot, tinerii se obişnuiau să cumpere băutură şi să meargă după asta în vizită de la apartament la apartament şi cu asta au răspândit, unii dintre ei, virusul în mai multe locuri”.