• O femeie a murit după ce a căzut de la etajul 6, speriată de flăcările care i-au cuprins apartamentul
  • Autoscara a ajuns la două minute după ce victima a căzut de pe balconul apartamentului care ardea
  • Mai multe anchete sunt în desfășurare la Constanța

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, a avut o intervenție telefonică în cadrul emisiunii „ȘTIU”, difuzată de Aleph News.

El a comentat situația de la Constanța, unde o femeie a murit după ce a căzut de la etajul 6, speriată de flăcările care i-au cuprins apartamentul. Ambulanța cu scară a ajuns prea târziu la fața locului, pentru a salva această persoană.

La acest moment avem o anchetă care se desfășoară la Constanța, de către ISU Constanța, dar și de IGSU. Avem semne de întrebare. Am primit niște date care nu au fost exacte. Acum există o verificare amănunțită asupra datelor și orelor”, a spus Arafat, la „ȘTIU”.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

Șeful DSU a precizat că prima mașină a salvatorilor care a ajuns la fața locului a venit de la cea mai apropiată unitate. Ulterior, a ajuns și autospeciala cu scară, care se afla la o unitate mai îndepărtată, dar tot în municipiul Constanța.

Municipiul Constanța este dotat cu trei autospeciale cu scară. Verificăm orele, minutele, cum s-a desfășurat intervenția. Ne pare rău pentru că și-a pierdut viața femeia respectivă. Ea nu a sărit, a încercat să se țină de balustradă, dar a căzut”, a mai spus Arafat.

Pompierii nu au putut salva o femeie aflată pe un balcon

Mai multe anchete au început marți la ISU Dobrogea după ce pompierii constănțeni nu au putut salva o femeie care a căzut de pe balconul unui apartament, încercând să se salveze din foc. Pompierii ajunși la fața locului nu aveau autoscară și saltea pentru salvarea persoanelor aflate la înălțime.

Conducerea IGSU și cea a ISU Dobrogea au ordonat desfășurarea de anchete pentru a stabili dacă pompierii au intervenit corect în cazul incendiului izbucnit marți, într-un apartament din orașul Constanța.

Ca urmare a informațiilor nou apărute în cazul incendiului produs astăzi în municipiul Constanța, facem precizarea că inspectorul șef al ISU Constanța a dispus derularea unei verificări cu privire la datele de interes operativ de la momentul primirii apelului de urgență până la momentul sosirii tuturor resurselor la locul incidentului.

Totodată, la nivelul IGSU a fost deja constituită o comisie de verificare care se deplasează la Constanța în vederea clarificării situației și dispunerii unor măsuri ulterioare. Vom reveni cu informații suplimentare, în momentul în care vom avea datele preliminare ale comisiei”, au anunțat reprezentanții IGSU.

Pompierii constănțeni au fost acuzați că au venit nepregătiți pentru a stinge un incendiu. Ei nu aveau autoscară și saltea pentru salvarea persoanelor aflate la înălțime. Autoscara, singura din dotarea pompierilor din orașul Constanța, a ajuns la două minute după ce victima a căzut de pe balconul apartamentului care ardea.

Pompierii au prezentat filmul intervenției și susțin că autoscara a ajuns la fața locului la 13 minute după apariția apelului de urgență

„Apelul la numărul unic de urgență 112 a fost preluat de dispecerul ISU Constanța la ora 09.14. La ora 09.15 au fost alertate simultan următoarele echipaje: 1 ambulanță SMURD tip B2, 2 autospeciale de stingere și 1 autoscară. Ambulanța SMURD tip B2 și cele 2 autospeciale de stingere au fost alertate din cadrul Detașamentului de Pompieri Sublocotenent Fripis Marius Daniel Constanța Oraș, care se află la aproximativ 2 km față de locul producerii incendiului. Primul echipaj care a ajuns la locul intervenției a fost ambulanța SMURD tip B2, la ora 09.21.

Având în vedere că la Detașamentul de Pompieri Sublocotenent Fripis Marius Daniel Constanța Oraș nu există autoscară, aceasta a fost alertată din cadrul Detașamentului de Pompieri Palas. Autoscara a ajuns la locul intervenției la ora 09.27, distanța parcursă fiind de 8 km. Ora la care femeia s-a desprins de la balcon a fost 09.25. Forțele aflate la locul intervenției în momentul sosirii autoscării erau 2 autospeciale de stingere, 1 ambulanță SMURD tip B, precum și 2 ambulanțe ale Serviciului Județean de Ambulanță. La nivelul județului Constanța există 3 autoscări, repartizate astfel încât să acopere întreaga zonă de competență, astfel: Cernavodă, Medgidia și Constanța”, au anunțat reprezentanții ISU Dobrogea.

Un incendiu de proporții a izbucnit marți într-un bloc din municipiul Constanța. Focul a apărut la etajul 6 al imobilului cu 7 nivele. Proprietara locuinței în care a izbucnit incendiul a murit după ce a căzut de pe balcon încercând să scape de flăcări.