Argentina și Mexic vor distribui în ţările Americii Latine, un vaccin anti-Covid, dezvoltat de AstraZeneca

Sursa foto: Profimedia
  • Argentina şi Mexic vor distribui în ţările Americii Latine, cu excepţia Braziliei, viitorul vaccin împotriva COVID-19.
  • Vaccinul este dezvoltat de AstraZeneca în acord cu firma de biotehnologie mAbxience pentru a produce inițial 150 de milioane de doze de vaccin.
  • Miercuri, Argentina a raportat 7.663 de cazuri cu Covid-19, iar Mexic a înregistrat aproape 55.000 de decese.

Argentina și Mexic vor produce vaccinul AstraZeneca COVID-19 pentru cea mai mare parte a Americii Latine, a declarat miercuri președintele argentinian Alberto Fernandez, după o întâlnire cu directorii companiei implicate în proiect, scrie Reuters.

AstraZeneca a semnat un acord cu firma de biotehnologie mAbxience al grupului INSUD pentru a produce inițial 150 de milioane de doze de vaccin pentru America Latină, cu excepția Braziliei, a spus guvernul argentinian.

„Producţia latino-americană va fi asigurată de Argentina şi Mexic, iar acest lucru va permite un acces rapid şi eficace pentru toate ţările din regiune”, spune președintele argentinian.

Potrivit lui Fernandez, acordul dintre AstraZeneca şi Fundaţia Carlos Slim, care va finanţa producţia, va permite ca vaccinul să aibă un preț rezonabil, între 3 şi 4 dolari doza. Arturo Elias, purtătorul de cuvânt al companiei Slim, spune că s-a investit o sumă „foarte semnificativă”, fără a da o cifră.

Ministrul mexican de externe, Marcelo Ebrard, spune că producția vaccinului se poate extinde la 250 de milioane de doze.

Miercuri, Argentina a înregistrat un număr record de cazuri noi cu COVID-19 – 7.663. Mexic a înregistrat aproape 55.000 de decese și aproape jumătate de milion de cazuri.