Arhiepiscopia Tomisului, după aniversarea Patriarhului: „IPS Teodosie nu a avut motiv să fie deranjat sau supărat”

ÎPS Teodosie Sursa foto: Mediafax Foto
  • IPS Teodosie a plecat de la ceremoniile dedicate patriarhului Daniel care joi a împlinit 70 de ani.
  • IPS Teodosie ar fi fost „deranjat” sau „supărat” de faptul că n-a avut acces auto în curtea Patriarhiei.
  • Arhiepiscopia Tomisului: IPS Teodosie a plecat după ceremonie pentru că avea programată o slujbă la Neptun și o emisiune la radio.

Arhiepiscopia Tomisului anunță prin intermediul unui comunicat de presă că IPS Teodosie este în comuniune cu PF Daniel, nu în supărare. Precizarea apare după ce IPS Teodosie a plecat de la ceremoniile dedicate patriarhului Daniel care joi a împlinit 70 de ani.

Potrivit Arhiepiscopiei, explicația este necesară după ce joi s-a speculat faptul că IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, ar fi fost „deranjat” sau „supărat” de faptul că n-a avut acces auto în curtea Patriarhiei, la aniversarea PF Părinte Patriarh Daniel, motiv pentru care ar fi plecat de la ceremonie.

Reprezentanții Arhiepiscopiei explică motivul pentru care IPS Teodosie a plecat de la ceremonia organizată la București.

„IPS Teodosie nu a avut motiv să fie deranjat, întrucât cunoștea foarte bine protocolul accesului auto în incinta Patriarhiei și nu a intenționat să intre cu mașina în curte, cum, de altfel, nu a intrat nici un alt ierarh. Plecarea Arhiepiscopului Tomisului după ceremonia slujbei solemne de Te-Deum nu s-a datorat unui context de nemulțumire sau supărare, așa cum eronat s-a presupus, ci unui program pastoral încărcat, dinainte stabilit, care nu a putut fi schimbat. Astfel, ierarhul Tomisului a trebuit să se deplaseze până în localitatea Neptun (jud. Constanța), unde a avut dinainte programată o slujbă, după care a fost prezent în binecunoscuta emisiune de dialog cu credincioșii, de la Radio Dobrogea, apoi a oficiat obișnuita slujbă de Acatist, de joi seara, în Catedrala din Constanța”, au anunțat reprezentanții Arhiepiscopiei Tomisului.

În concluzie, nu există nemulțumire sau supărare între IPS Teodosie și PF Daniel ci, dimpotrivă, există comuniune și slujire dedicată Bisericii și credincioșilor, mai scrie în comunicatul care se încheie cu un mesaj adresat patriarhului Daniel.

„Și pentru că ne-am referit la un moment aniversar, clerul și credincioșii Arhiepiscopiei Tomisului, în frunte cu IPS Teodosie, mulțumesc Bunului Dumnezeu pentru binecuvântarea de a fi hărăzit în fruntea Bisericii pe PF Daniel, un Patriarh dedicat și potrivit pentru aceste vremuri, și ne rugăm să-i dăruiască să ne păstorească, în continuare, cu patriarhală jertfă, dragoste și înțelepciune, întru mulți și binecuvântați ani”, scrie în comunicatul Arhiepiscopiei Tomisului.