• Arhiepiscopia Tomisului susține că IPS Teodosie nu are averi și că arhiepiscopul reprezintă averea Bisericii
  • Reprezentanții bisericii mai spun că Teodosie este călugăr, care a depus un vot al sărăciei, adică al lipsirii de bunăvoie de proprietăți
  • Reprezentanții Arhiepiscopiei Tomisului au redactat un comunicat de presă în care explică faptul că singurele venituri ale lui IPS Teodosie sunt cele prevăzute în lege

Arhiepiscopia Tomisului susține că IPS Teodosie nu are averi și că arhiepiscopul reprezintă averea Bisericii. Reprezentanții bisericii mai spun că Teodosie este călugăr, care a depus un vot al sărăciei, adică al lipsirii de bunăvoie de proprietăți.

Reprezentanții Arhiepiscopiei Tomisului au redactat un comunicat de presă în care explică faptul că singurele venituri ale lui IPS Teodosie sunt cele prevăzute în lege.

„Veniturile Arhiepiscopului Teodosie sunt cele prevăzute de Legea nr. 153/2017, care stabilește veniturile reprezentaților tuturor cultelor din România (ierarhi, pastori, rabini, imami, etc.). Așadar, cuantumul lor nu este stabilit de către IPS Teodosie, ci de către autorități, și nu doar Arhiepiscopul Teodosie cumulează venituri salariale din funcțiile clericale și universitare pe care le deține. Minciuna prin omisiune rămâne tot minciună. Iar comparația veniturilor unui arhiepiscop, mitropolit sau chiar Patriarhului României (cum s-a mai întâmplat) cu cele ale Președintelui Statului ne aduce aminte, cu regret, de vremurile în care bolșevicii agitau masele spre lupta de clasă”, susțin reprezentanții bisericii dobrogene.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

Aceștia mai spun că Arhiepiscopul Teodosie nu deține complexul de la Dorna Arini, deși este ctitorul acestuia. Complexul este deținut de o fundație finanțată din surse private, în care IPS Teodosie este membru și președinte onorific, alături de alte 11 persoane.

În finalul comunicatului de presă, cei de la Arhiepiscopia Tomisului spun că IPS Teodosie este monah care a depus un vot al sărăciei, adică al lipsirii de bunăvoie de proprietăți. „Ca atare, el nu poate deține averi personale, așa cum interzice Regulamentul monahal, art. 41: Nu este îngăduit starețului și nici unui monah să posede bunuri personale ca: mașini, case, apartamente, garsoniere, terenuri. Așadar, nu Biserica e averea Arhiepiscopului, ci Arhiepiscopul e averea Bisericii”, precizează Arhiepiscopia.