• Arhiepiscopul Tomisului cere instanţei să aprobe pelerinajul de Sf Andrei
  • La Hunedoara, credincioşii pot merge la parastasul de la mormântul lui Arsenie Boca
  • Incidenţa în judeţul Hunedoara este de aproape 4 infectări la mia de locuitori

Pentru că poliţia a anunţat că pelerinajele sunt strict interzise, Teodosie cere instanţei să-i dea liber la slujbe publice. Tribunalul Constanţa i-a respins solicitările. Avocata Arhiepiscopiei Tomisului spune că, indiferent de situaţie, pelerinii vor fi, de Sântul Andrei, la mănăstire.

Diana Şoşoacă-avocatul Arhiepiscopiei Tomisului: „Noi, pe 30 noiembrie suntem toţi la peştera Sfântului Andrei, aşa cum trebuie să fim, pentru că este o sărbătoare naţională.“

Morari Gheorghe are 63 de ani şi locuieşte în Constanța. Este creștin și militează pentru susţinerea pelerinajului.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Gheorghe Morari – credincios: „Vreau să spun că nu-mi pare rău că plătesc amenzi pentru credinţă. Pentru că lupt pentru libertate, pentru familie, pentru patrie. (…) O dată ce mall-ul e deschis acolo unde sunt unul lângă altul, biserica de ce nu?! Eu vorbesc în numele credinţei în Dumnezeu.“

Şi, dacă la Constanţa nu sunt lăsaţi, credincioşii au găsit o altă variantă- mormântul lui Arsenie Boca de la Prislop. Prefectul și agenţiile de turism au organizat excursii ecumenice, iar autocarele cu constanţeni au plecat deja spre Hunedoara.

Prefectul de Hunedoara, Călin-Petru Marian spune că turiştii sunt primiţi. A mobilizat, însă, poliţiştii, jandarmii şi pompierii şi spune că se va asigura că măsurile de distanţare şi cele sanitare sunt respectate.

Călin – Petru Marian – prefect de Hunedoara: „Nu am interzis pentru că este o acţiune în aer liber şi încercăm să se desfăşoare în bune condiţii. Cred că lumea are nevoie şi de spiritualitate şi o să fim alături de ei să nu se întâmple nimic.”