Arhiepiscopul Tomisului nu se dă bătut. Vrea cu orice chip pelerinaj la mănăstirea Sfântul Apostol Andrei

Pentru că poliţia a anunţat că pelerinajele sunt strict interzise, Teodosie cere instanţei să-i dea liber la slujbe publice. Tribunalul Constanţa i-a respins solicitările. Avocata Arhiepiscopiei Tomisului spune că, indiferent de situaţie, pelerinii vor fi, de Sântul Andrei, la mănăstire.

Diana Şoşoacă-avocatul Arhiepiscopiei Tomisului: „Noi, pe 30 noiembrie suntem toţi la peştera Sfântului Andrei, aşa cum trebuie să fim, pentru că este o sărbătoare naţională.“

Morari Gheorghe are 63 de ani şi locuieşte în Constanța. Este creștin și militează pentru susţinerea pelerinajului.

Gheorghe Morari – credincios: „Vreau să spun că nu-mi pare rău că plătesc amenzi pentru credinţă. Pentru că lupt pentru libertate, pentru familie, pentru patrie. (…) O dată ce mall-ul e deschis acolo unde sunt unul lângă altul, biserica de ce nu?! Eu vorbesc în numele credinţei în Dumnezeu.“

Şi, dacă la Constanţa nu sunt lăsaţi, credincioşii au găsit o altă variantă- mormântul lui Arsenie Boca de la Prislop. Prefectul și agenţiile de turism au organizat excursii ecumenice, iar autocarele cu constanţeni au plecat deja spre Hunedoara.

Prefectul de Hunedoara, Călin-Petru Marian spune că turiştii sunt primiţi. A mobilizat, însă, poliţiştii, jandarmii şi pompierii şi spune că se va asigura că măsurile de distanţare şi cele sanitare sunt respectate.

Călin – Petru Marian – prefect de Hunedoara: „Nu am interzis pentru că este o acţiune în aer liber şi încercăm să se desfăşoare în bune condiţii. Cred că lumea are nevoie şi de spiritualitate şi o să fim alături de ei să nu se întâmple nimic.”
 

Exit mobile version