• Wilton Gregory era singurul arhiepiscop de culoare din Statele Unite
  • Ascensiunea lui Gregory a fost anunțată duminică de Papa Francisc alături de alți 12 cardinali nou-numiți
  • Arhiepiscopul din Washington a vorbit și despre importanța liderilor catolici care vor să combată păcatul discriminării rasiale

Arhiepiscopul Washington DC, Wilton Gregory, va deveni primul cardinal de culoare al SUA care va prelua gradul de cardinal în Biserica Catolică, o numire istorică care vine după demonstrații la nivel național împotriva inegalităţii rasiale, relatează nytimes.

Ascensiunea lui Gregory, anunțată duminică de Papa Francisc alături de alți 12 cardinali nou-numiți, ridică un lider care a atras laudele pentru gestionarea scandalului abuzurilor sexuale care a spulberat biserica.
Arhiepiscopul din Washington a vorbit, de asemenea, în ultimele zile despre importanța liderilor catolici care vor să combată păcatul discriminării rasiale.

Prin numirea arhiepiscopului Wilton Gregory drept cardinal, Papa Francisc trimite un mesaj puternic de speranță și incluziune Bisericii din Statele Unite” spune arhiepiscopul José H. Gomez.

În ultimele luni, Arhiepiscopul Gregory i-a îndemnat pe liderii bisericii să îmbunătățească relațiile dintre rase, amintindu-și de perioada de episcop auxiliar din Arhiepiscopia Chicagoului – și cât de important a fost pentru tinerii catolici de culoare să vadă un episcop care seamănă cu ei.

Duminică, Arhiepiscopul Grigorie a spus într-o declarație: „Cu o inimă foarte recunoscătoare și umilă, îi mulțumesc Papei Francisc pentru această numire care îmi va permite să lucrez mai îndeaproape cu el la îngrijirea Bisericii lui Hristos”.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN