• Arizona ar urma să cheltuiască 30 de milioane de dolari pentru cercetarea ciupercilor psihedelice ca tratament pentru o serie de afecțiuni medicale.
  • Psilocibina este compusul psihoactiv care se găsește în multe specii de ciuperci pe care oamenii le folosesc în scop recreativ și, din ce în ce mai mult, medical.
  • Parlamentarii au subliniat, de asemenea, că cercetarea se va concentra asupra veteranilor și a personalului de prim ajutor.

Arizona ar urma să cheltuiască 30 de milioane de dolari pentru cercetarea ciupercilor psihedelice ca tratament pentru o serie de afecțiuni medicale, conform unei propuneri bipartizane la Capitoliul statului. Proiectul de lege 2486 este revoluționar nu numai pentru că ar permite astfel de cercetări, ci și pentru că ar duce la cercetări evaluate de colegi privind efectele ciupercilor naturale de psilocibină, mai degrabă decât o versiune sintetică a substanței utilizate în mod obișnuit în astfel de studii.

Psilocibina este compusul psihoactiv care se găsește în multe specii de ciuperci pe care oamenii le folosesc în scop recreativ și, din ce în ce mai mult, medical. Este o substanță din lista I în conformitate cu Legea privind substanțele controlate, ceea ce înseamnă că Administrația pentru Controlul Drogurilor nu recunoaște în prezent nicio utilizare medicală pentru aceasta.

Proiectul de lege se numără printre un val de propuneri și acțiuni similare în întreaga țară, în timp ce statele deschid ușa pentru tratarea persoanelor cu psilocibină și pentru investigarea potențialului acesteia de a ajuta la tratarea unor afecțiuni precum tulburarea de stres posttraumatic, depresia, anxietatea, tulburarea obsesiv-compulsivă și dependența.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
CE FACEM CU POLUAREA?
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA

HB 2486 ar cere Departamentului de Servicii de Sănătate să formeze un comitet care să analizeze cererile de subvenții pentru cercetare în vederea studierii efectelor psilocibinei asupra a 13 probleme de sănătate. De asemenea, ar cere statului să finanțeze 30 de milioane de dolari pentru astfel de subvenții. Sponsorul principal este reprezentantul Kevin Payne, republican din Peoria. Co-sponsorii sunt Reps. Jennifer Longdon, D-Phoenix și Stacey Travers, D-Phoenix. Senatorul T.J. Shope, R-Coolidge, a semnat, de asemenea, pentru acest proiect.

Dr. Sue Sisley de la Scottsdale Research Institute a ajutat la elaborarea proiectului de lege și a declarat că este important să se ofere organizațiilor non-profit și universităților obiective posibilitatea de a testa psilocibina naturală, deoarece aceasta constituie obiectul pe care mulți oameni îl utilizează pe piața ilicită pentru a se automedica.

Nu avem o agendă aici. Nu încercăm să facem psilocibina legală. Încercăm să colectăm date obiective privind aspectele bune și rele ale acestui lucru”, a declarat Sisley. Nu vrem să se ajungă la fel ca în cazul canabisului, unde industria a fost creată înainte de a exista o știință riguroasă.”

Ea a spus că, deși milioane de oameni din întreaga lume folosesc ciuperci, cercetările care folosesc forma sintetică a medicamentului sunt inadecvate pentru a trage concluzii despre modul în care ciupercile naturale afectează oamenii. Majoritatea cercetărilor privind efectele ciupercilor care conțin psilocibină se bazează pe sondaje, ceea ce nu are nici o valoare atunci când vine vorba de mișcarea acului în politica publică”. Ea a spus că se așteaptă la un sprijin bipartizan.

Vindecarea după traume și lista de lucruri potențial studiate în cadrul proiectului de lege sunt probleme cu adevărat bipartizane”, a spus Sisley. Ne confruntăm cu o epidemie de sinucidere a veteranilor în această țară și nu avem soluții bune pentru a limita acest lucru.”

GOP a luptat deseori pentru libertatea medicală, opunându-se suprareglementării FDA și făcând presiuni pentru legi privind dreptul de a încerca””, a declarat Payne într-o declarație pregătită cu privire la proiectul de lege. Arizonezii, în special veteranii, merită alternative la prescripțiile periculoase și care creează dependență. Acest proiect de lege va ajuta”.

Parlamentarii au subliniat, de asemenea, că cercetarea se va concentra asupra veteranilor și a personalului de prim ajutor. Acest proiect de lege va plasa Arizona în fruntea cercetării în domeniul psilocibinei”, a declarat Shope într-o declarație pregătită. Le datorăm veteranilor noștri să găsim modalități prin care aceștia să ducă o viață normală și sănătoasă”.

Consiliul DHS ar urma să acorde bani

Statul va acorda granturi de cercetare în fiecare iulie, dacă proiectul va deveni lege, iar cercetătorii care speră să participe vor trebui să fie de acord să folosească drept subiecți de cercetare veterani, primii respondenți, lucrători din prima linie a sistemului de sănătate” și persoane din comunitățile defavorizate.

Consiliul consultativ care ar stabili ce proiecte de cercetare vor primi finanțare ar trebui să includă un medic cu licență federală pentru a studia psihedelicele, un veteran militar, un ofițer de poliție, un cercetător universitar și directorul Departamentului de Servicii de Sănătate, care ar avea funcția de președinte. Propuneri similare câștigă teren în întreaga țară, pe măsură ce atitudinea publicului față de psilocibină se înmoaie, iar avocații din domeniul sănătății promovează posibilitățile de tratare a oamenilor cu această substanță.

Deputații din Missouri ar putea lua în considerare în acest an un proiect de lege propus de un republican care ar oferi acces terapeutic la psilocibină pentru persoanele cu afecțiuni psihice.
Parlamentarii din New Hampshire ar putea lua în considerare un proiect de lege care să dezincrimineze psihedelicele, inclusiv psilocibina, pentru persoanele de peste 21 de ani.
Parlamentarii din Virginia iau în considerare un proiect de lege privind utilizarea medicală a psilocibinei, dar un grup de parlamentari a votat împotriva acestuia.
Oregon permite acum utilizarea psilocibinei de către adulți, după ce alegătorii au aprobat schimbarea în 2020, iar în noiembrie, alegătorii din Colorado au aprobat utilizarea medicamentului. Mai multe orașe din alte state l-au dezincriminat, de asemenea, în mod similar.