Armata a descoperit resturi de drone rusești în Delta Dunării, anunță Ministerul Apărării

Militarii români au descoperit vineri, în Delta Dunării, resturi de drone rusești utilizate în conflictul din Ucraina, conform anunțului Ministerului Apărării. Fragmentele au fost găsite într-o zonă extravilană, în apropierea canalului Litcov, la aproximativ un kilometru de confluența cu brațul Sf. Gheorghe.

Poliția de Frontieră a alertat Ministerul Apărării despre prezența acestor fragmente, iar o echipă de specialiști din Ministerul Apărării Naționale, Serviciul Român de Informații și Ministerul Afacerilor Interne a cercetat zona și a ridicat resturile pentru expertizare, conform procedurilor legale.

Ministerul Apărării a subliniat că zona cercetată nu a afectat infrastructura și a condamnat ferm atacurile Federației Ruse asupra infrastructurii civile din Ucraina, considerându-le nejustificate și în contradicție cu normele de drept internațional.

În septembrie, autoritățile române au mai găsit bucăți de drone rusești în regiunile Periprava și Plauru. Aceste incidente au generat o dezbatere asupra necesității modificării legislației, având în vedere că România nu are acum permisiunea de a doborî dronele rusești. Până în prezent, au fost detectate cel puțin 17 drone pe teritoriul românesc, fie că au survolat spațiul aerian și s-au întors în Ucraina, fie că s-au prăbușit.

Exit mobile version