• Armata israeliană a testat cu succes un sistem de rachete, cu raza de acţiune de 400 de kilometri
  • Testul balistic a avut loc în Marea Mediterană
  • Testele au fost efectuate în contextul tensiunilor regionale

Armata israeliană a anunţat, marţi după-amiază, că a testat cu succes un sistem de rachete cu raza de acţiune de 400 de kilometri, informează site-ul Ynetnews.com.

Sistemul de rachete cvasibalistice LORA, dezvoltat de compania Israel Aerospace Industries, a fost testat luna trecută de pe o navă militară, în Marea Mediterană.

Sistemul de rachete, care poate fi utilizat şi pentru atacuri sol-sol, lansează în acelaşi timp patru proiectile care pot atinge ţinte aflate la distanţa de 400 de kilometri.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
AI ACEEAȘI RUTINĂ LA JOB?
ZELENSKI RĂSUFLĂ UȘURAT
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
CE SCOP ARE ISRAELUL

„Am testat cu succes sistemul de rachete LORA în două scenarii: raze de acţiune de 90 de kilometri şi de 400 de kilometri. În ambele scenarii, ţintele au fost atinse cu o marjă de eroare de cel mult zece metri”, anunţă compania Israel Aerospace Industries.

Testele balistice au fost efectuate în contextul tensiunilor cu Iranul. Israelul atacă frecvent poziţii militare din Siria, vizând poziţii militare iraniene ori transporturi de armament destinate mişcării şiite Hezbollah.

De asemenea, Guvernul Israelului monitorizează atent criza politică şi economică din Liban şi activităţile mişcării Hezbollah în sudul Libanului.