• Seminarul Teologic Romano-Catolic din Vorzel, în regiunea Kiev, a fost jefuit de armata rusă.
  • Episcopul eparhiei Kiev-Zhytomyr, Vitali Kriviţki, a declarat că a fost folosit armament greu.
  • Au scos aproape tot ce se poate vinde”, a continuat acesta.

Seminarul Teologic Romano-Catolic din Vorzel, în regiunea Kiev, a fost jefuit de armata rusă, iar un potir a dispărut. Aceasta a furat tot ce se putea vinde, inclusiv un potir comemorativ al Sfintei Liturghii, celebrată de Papa Ioan Paul al II-lea în 2001, în timpul unei vizite în Ucraina.

Episcopul eparhiei Kiev-Zhytomyr, Vitali Kriviţki, a declarat: „Folosind echipament greu, au deschis porţile pentru a intra în seminar.

Au scos aproape tot ce se poate vinde: aparate de aer condiţionat, maşini de spălat, calculatoare, echipamente de bucătărie. Au fost furate şi unele obiecte liturgice”, a declarat acesta despre comemorativul potir.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Patriarhul Moscovei: Rusia este o ţară „iubitoare de pace”

La Catedrala principală a forţelor armate, inaugurată în urmă cu doi ani în Kubinka, în afara Moscovei, patriarhul Kirill I a spus unui grup de militari că Rusia este o ţară „iubitoare de pace” care a suferit mult din cauza războiului, conform Mediafax.

„Nu ne străduim în niciun caz să pornim la război sau să facem ceva care ar putea să le facă rău altora. Dar am fost educaţi, de-a lungul istoriei, să ne iubim patria. Şi vom fi gata să o apărăm, aşa cum numai ruşii îşi pot apăra ţara”, a declarat patriarhul, un aliat apropiat al preşedintelui Vladimir Putin.

Kirill I, în vârstă de 75 de ani, a făcut anterior declaraţii în care a apărat acţiunile Moscovei în Ucraina şi vede războiul ca pe un bastion împotriva unei culturi liberale occidentale pe care o consideră decadentă, în special în ceea ce priveşte acceptarea homosexualităţii, notează Reuters.

La predica sa de duminică, Patriarhul Kirill I a spus că simte, de asemenea, îngrijorare pentru oamenii afectaţi de conflictul armat. Sprijinul său pentru intervenţia militară, în care au fost ucişi mii de soldaţi şi civili ucraineni, a stârnit furia unora din cadrul Bisericii Ortodoxe.