• Armata Statelor Unite a părăsit aerodromul Bagram, de lângă Kabul.
  • Mișcarea anunță iminenta retragere completă a forțelor străine din Afganistan.
  • Cei 20 de ani au însemnat costuri uriașe și multe vieți pierdute.

Armata Statelor Unite a părăsit aerodromul Bagram, de lângă Kabul. Mișcarea anunță iminenta retragere completă a forțelor străine din Afganistan.

Joe Biden anunțase recent că forțele Statelor Unite se vor retrage complet din Afganistan până la 11 septembrie.

După ce am primit câteva zvonuri care spuneau că americanii au părăsit Bagram, ne-am documentat și în timp ce căutam informații noi, în cele din urmă, până la ora șapte dimineața, ni s-a confirmat că au părăsit deja Bagram”, a spus Mir Asadullah Kohistani, noul comandant al Aerodromului Bagram.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Statele Unite vor acum să pună capăt celui mai lung război în care a fost implicată armata americană. Cei 20 de ani au însemnat costuri uriașe și multe vieți pierdute.

Armata americană a oprit curentul și s-a retras fără să-l anunțe pe noul comandant al bazei. El spune că retragerea lor a fost descoperită după mai mult de două ore.

Cu 20 de minute înainte de sosirea noastră, au oprit energia electrică, au dispărut. Când au ajuns la aeroportul Hamid Karzai (din Kabul), au primit un apel telefonic prin care ni s-a spus că electricitatea este oprită și că ei au aterizat la Aeroportul Hamid Karzai”, a explicat Abdul Raouf, soldat.