• Armata ucraineană se apropie de graniţele regiunii Luhansk, afirmă oficiali din Marea Britanie, citaţi de Reuters.
  • Militarii ruşi care se retrag plantează mine, avertizează specialiştii.
  • Armata câştigă teren şi în Herson, dar militarii trebuie să fie atenţi la capcanele lăsate de ruşi.

Armata ucraineană se apropie de graniţele regiunii Luhansk, afirmă oficiali din Marea Britanie, citaţi de Reuters. Forţele armate ucrainene au avansat până la 20 kilometri dincolo de râul Oskil, în nord-estul regiunii Harkov, în zona de apărare a Rusiei, spre oraşul Svatove din regiunea Luhansk, au anunţat miercuri oficiali din Marea Britanie.

„Din punct de vedere politic, este foarte probabil ca liderii ruşi să fie îngrijoraţi de faptul că unităţi ucrainene se apropie acum de graniţele regiunii Luhansk, pe care Rusia a pretins că a anexat-o oficial vinerea trecută”, a explicat Ministerul britanic al Apărării într-un buletin de informaţii.

Ucrainenii ar putea ataca drumul Svatove-Kremina din regiunea Luhansk. În paralel, armata câştigă teren şi în Herson, dar militarii trebuie să fie atenţi la capcanele lăsate de ruşi.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

Trupele ruseşti lasă mine în satele din sudul Ucrainei în timp ce se retrag pe malul vestic al râului Nipru, a anunţat miercuri armata ucraineană.

„Părăsind aşezările din regiunea Herson, inamicul minează instalaţiile de infrastructură şi casele private, interzicând orice mişcare a locuitorilor locali”, a anunţat Statul Major General al Forţelor Armate ale Ucrainei.